Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

  • 50 GRAM Gjær
  • 6 DESILITER Lunkent vann eller økologisk melk
  • 2,5   + 2 ss olje, gjerne olivenolje
  • 250 GRAM Hvetemel
  • 250 GRAM Sammalt hvete
  • 250 GRAM Havregryn
  • 60 GRAM Hvetekli
  • 1 TESKJE Salt

For ekstra smak

  • 2   Fedd finhakket hvitløk
  • 8   Soltørkede marinerte tomater
  • 5,5 TESKJE Oregano,bassilikum eller provancekrydder

Løs gjæren opp i det lunkene/ fingervarme vannet/ melken. Tilsett 2 ½ ss olje. Tørrgjær blandes rett i melet.

Bland sammen det tørre, ev tilsatt finhakket hvitløk, finhakket soltørket tomat og krydder. Hell i vannet og arbeid sammen til en glatt deig. Tilsett 2 ss olje og elt lett om slik at oljen smører seg rundt deigen. Dekk bakebollen med plast og sett til heving på et lunt sted, ca 40 min, til dobbel størrelse.

Ha deigen på bakebordet og kna og klapp eller kjevle ut til et rektangel ca 25x30 cm. Legg på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk til og etterhev i ca 20 min. Skjær brødet opp i ruter med en kniv eller pizzarulle. Dypp kniven eller pizzarullen i mel før du lager ruter. Stek på midterste rille ved 225 oC i 12-15 min.

Se del 2 her:

Egner seg godt til frysing.

Tips: Deigen kan også formes til rundstykker.

Terje Håkonsens spesial m/laks:

Legg tynne skiver av rå gulrot (skåret med ostehøvel), salat, tomat og laks mellom to grove skiver brød.

Om ønskelig, ha over 1 - 2 ts pesto.

Terje Håkonsens spesial m/brie:

Legg skiver av brie med honning mellom to skiver grovt brød.

Se del 3 her :