Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

  • 800 GRAM Benfritt mørt kjøtt fra vilt,eks. elg,hjort eller rein
  •     Smør til steking
  •     Salt/grovmalt pepper
  • 3 TESKJE Tørket timian
  • 6   Knuste einebær
  • 1 SPISESKJE Tomatpure
  • 2,5 DESILITER Rødvin
  • 6 DESILITER Viltkraft
  • 10   Sjalottløk ev 2 løk i båter
  • 1   Beger seterrømme
  • 5   Skiver sellerirot
  • 6   Gulrøtter
  • 2 SPISESKJE Rognebærgele ev rørte tyttebær
  •     Maisenamel utrørt i litt vann til jevning
  •     Salt/pepper
  • 400 GRAM Frisk champinjong eller annen sopp
  •     Smør til steking
  •     Rosenkål
  •     Grovhakkede valnøtter,lettstekt i tørr stekepanne

Skjær kjøttet i litt store terninger og brun i smør i en stekepanne ( brun i 2-3 omganger , dvs ikke for mye kjøtt i pannen av gangen). Legg det brunede kjøttet over i en gryte, krydre med salt , pepper og timian. Tilsett tomatpure. Surr et par min, tilsett rødvin og kok inn til det gjenstår 2-3 ss rødvin. Tilsett stekt løk, rømme og kraft /vann til det står rett i underkant av kjøttet . Kok opp og la trekke i 30 -40 min.

Del grønnsaker i biter og surr i smør i stekepannen og tilsett i gryten med kjøttet . Kok opp og la trekke i ca 15 min til grønnsakene er møre. .

Smak til med rognebærgele eller rørte tyttebær, salt og pepper og ev frisk timian. Om nødvendig jevn med litt maisennamel utrørt i litt kaldt vann.

Del soppen i båter og stek i tørr stekepanne til ”vannet” fra soppen fordamper. Tilsett smør , dryss på salt og pepper og stek videre til soppen er gyllen.

Dryss over gryteretten ved servering. Server med kokt rosenkål med et dryss av ”ristede ” valnøtter. Kokte poteter eller potetmos av mandelpoteter.

Mandelpotetmos

Skrell og del 10-12 mandelpoteter og 2-3 skiver sellerirot i biter og kok møre i usaltet vann. Hell av kokevannet. Tilsett smør og mos til en glatt pure. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.

Se del 2 her