Lett Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

  • 200 GRAM Hermetiske kikerter, skylt i vann , godt avrent
  • 1 - 2   Knust hvitløksfedd
  • 2 SPISESKJE Olivenolje
  • 1 - 2 SPISESKJE Hakket soltørket tomat
  • 0,5 TESKJE Spisskummen
  • 1 SPISESKJE Sitronsaft
  • 4 - 6 SPISESKJE Dl vann

Tips: Spisskum kan ev byttes ut med 1 – 2 ss tahini - mosede sesamfrø ( kjøpes i innvandrerbutikk)

For å få en fin «kremet» konsistens på hummus, varm opp kikertene før de moses.

Mos alle ingrediensene ( unntatt vann) i en liten foodprocessor eller med en stavmikser til en glatt kremet konsistens. Spe ev med litt vann for å få rett konsistens, hummus skal ha en kremet, ikke for bløt konsistens.
Smak til med pepper, ev litt salt og sitron.

Server hummus som tilbehør til skinke, tomat med litt olje, melon ,stangselleri (økologisk), og ev pærer og en liten ”neve” usaltetde nøtter.

Drikke : Te med fennikel, anis eller lakrisrot.