Lett Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

Ristopper:

  • 75 GRAM Delfiafett, kokosfett
  • 125 GRAM Mørk kokesjokolade
  • 3 SPISESKJE Sterk kaffe
  • 1   Egg
  • 100 GRAM Melis
  • 1 TESKJE Vaniljesukker
  • 1,5 LITER Puffet ris , fiber cornflakes , hakkede nøtter, sesam , gresskarkjerner

Delfiakake:

  • 250 GRAM (2 1/2 plater) mørk kokesjokolade
  • 5 SPISESKJE Sterk kaffe
  • 1 PAKKE Delfia kokosfett (250 g)
  • 3   Egg
  • 3 SPISESKJE Sukker
  • 2 DESILITER Hakkede nøtter (kan sløyfes)
  •     Kjeks , gjerne Kornmo kjeks med fiber og frø
  •     Kandiserte frukter, marsipan

Ristopper på nye måter:

Smelt og avkjøl kokosfettet.
Smelt kokesjokoladen i kaffen.
Pisk egg og melis til eggedosis.
Rør inn vaniljesukker, smeltet sjokolade og smeltet koksfett.
Vend inn puffet ris eller blanding av cornflakes , nøtter og frø.
Lag «boller» med hjelp av to skjeer og sett på brett kledt med matpapir.
Sett kaldt natten over.
Legg ristoppene i tette bokser.

Delfiakake med grov kjeks og nøtter:

Enkel å lage, krever ingen steking.
Kle en avlang kakeform med matpapir eller plastfilm. (Dette for at det skal være mulig å ta ut kaken av formen).

Smelt sjokoladen i kaffen.
Smelt kokosfettet ved svak varme og avkjøl. (Kan smeltes i mikrobølgeovn.)
Visp eggedosis av egg og sukker.
Tilsett den smeltede sjokoladen og bland godt.
Sjokoladerøren kan tilsettes hakkede nøtter.

Hell litt av røren i bunnen av formen.
Legg så lagvis sjokoladerøre, kjeks og f. eks kandiserte frukter og/ eller marsipan.
Brukes hakkede nøtter tilsettes de i sjokoladerøren.

Sett kaken kaldt natten over.

Ved servering skjær kaken i tynne skiver.
Kaken bør oppbevares kaldt og innpakket.

Se mer:

Karamelliserte valnøtter:

Grovknus valnøtter og stek lett / gyllen i en stekepanne uten fett.
Fordel over på et bakepapirkledt stekebrett.

Smelt 2-3 dl sukker til lys karamell i en stekepanne.
La sukkeret smelte uten å røre i det.

Fordel det karamelliserte sukkeret over valnøtter og la stivne.

Bryt opp i mindre biter eller grovknus til krokan.

Se videre: