Lammefilèt med kremet sopp

Og tyttebærmarinert pære

Begynn med tyttebærmarinerte pærer, gjerne dagen i forveien.

Skrell pærer, del i to og ta ut frøhuset.

Legg i en kasserolle akkurat stor nok til pærene.
Tilsett tyttebær, vann og krydder.
Kok opp, og kok i 4-6 min til de er akkuart møre , ikke overkokt.

Trekk kasserollen vekk fra platen og avkjøl pærene i laken.

Se mer:

550106

Sopp:

Rens og del sopp i mindre biter.
Legg sopp i pannen og surr til væsken fra soppen er kokt inn.
Tilsett smør og finhakket løk og surr i 3-4 min.
Hell i fløte, kok til en fyldig konsistens.
Smak til med salt, pepper, balsamicoeddik og ev litt timian.

Lam:

Legg kjøttet til temperering før steking.

Varm nøytral olje i en stekepanne, tilsett smør og la smøret slutte å bruse før kjøtt, frisk timian og rosmarin og 1 fedd hvitløk legges i pannen.
Brun kjøttet og øs stekefett over kjøttet ved bruning.
Stek i 3-4 min på hver side for middels tykk lammefilet.
Tykkelsen bestemmer steketiden!

Se videre her:

550108