Lammefilèt med kremet sopp
Og tyttebærmarinert pære
Begynn med tyttebærmarinerte pærer, gjerne dagen i forveien.
Skrell pærer, del i to og ta ut frøhuset.
Legg i en kasserolle akkurat stor nok til pærene.
Tilsett tyttebær, vann og krydder.
Kok opp, og kok i 4-6 min til de er akkuart møre , ikke overkokt.
Trekk kasserollen vekk fra platen og avkjøl pærene i laken.
Se mer:
Sopp:
Rens og del sopp i mindre biter.
Legg sopp i pannen og surr til væsken fra soppen er kokt inn.
Tilsett smør og finhakket løk og surr i 3-4 min.
Hell i fløte, kok til en fyldig konsistens.
Smak til med salt, pepper, balsamicoeddik og ev litt timian.
Lam:
Legg kjøttet til temperering før steking.
Varm nøytral olje i en stekepanne, tilsett smør og la smøret slutte å bruse
før kjøtt, frisk timian og rosmarin og 1 fedd hvitløk legges i pannen.
Brun kjøttet og øs stekefett over kjøttet ved bruning.
Stek i 3-4 min på hver side for middels tykk lammefilet.
Tykkelsen bestemmer steketiden!
Se videre her: