Liv Signe Navarsete har staket ut kursen for partiet gjennom programmet for de neste fire årene. Fredag overtar hun ledertrøya i Senterpartiet.

Kjørte for fort

I forrige uke var Navarsete passasjer da sjåføren kjørte altfor fort for å rekke en appell om råkjøring. I dag var hun tilbake i hovedstaden for å presentere utkastet til nytt Stortingsvalgprogram. Senterpartiet går inn for at det skal bli langt lettere å miste førerkortet ved høy fart eller farlig kjøring.

- Jeg forsvarer ikke det å kjøre for fort, jeg er veldig lei meg for at jeg satt på med en bil om kjørte for fort, sa Navarsete da tv2nyhetene.no konfronterte henne med programforslaget.

Senterpartiet skriver også i utkastet til nytt program for de neste fire årene at de vurderer å senke promillegrensen til 0,0.

Et skikkelig løft

Som påtroppende partileder mener samferdselsministeren at det trengs et skikkelig løft med mange milliarder ekstra til vei og bane.

- Vi kan jo ikke skyve disse utfordringene inn i evigheten, sier Navarsete.

Derfor vil hun pøse på med ekstra oljemilliarder, og innføre nye finansieringsformer som regjeringspartnerne er mot.

- Prosjektfinansiering er ikke noe mål det er kun et middel ikke sant, på samme måte som skatten. Det er et middel til å nå et samfunnsmål, sier Senterpartilederen.

Les også blogg: Klar til å bli sjef

Glad for støtte

Statsminister Jens Stoltenberg lovet i forrige uke et løft for samferdselsbevilgningene med flere titalls milliarder kroner mer de neste ti årene. Det ser Navarsete på som en støtte til alt hun har kjempet for i regjeringen.

- Jeg synes det var strålende å høre på min sjef i regjeringen forrige uke da han snakket om satsing på samferdsel. Dere har fulgt denne regjeringen så godt at dere vet at det har ikke han gjort så mye før, så det synes jeg var en av mine gode dager på jobben, sier Navarsete.

Se nyhetsinnslag her: