Se video nederst i saken!

Navarsetes bil råkjørte gjennom Lærdal da statsråden skulle rekke åpningen av en ny vei. I åpningstalen advarte Navarsete mot å bryte fartsgrensene. Landsforeningen for trafikkskadde er provosert, og mener statsråden går foran med et dårlig eksempel.

- Vi syns jo det er et problem at representanter for Samferdselsdepartementet med statsråden som passasjer kjører så fort og bryter trafikkreglene så grundig. De går jo foran med et veldig dårlig eksempel, sier Ingeborg Dahl-Hilstad til TV 2 Nyhetene. Dahl-Hilstad er rådgiver i Landsforeningen for trafikkskadde.

LES OGSÅ: Råkjørte i 80-sonen

- Jeg var passasjer

Men statsråd Navarsete sier seg grundig lei av å presisere at hennes rolle i bilen var som passasjer, ikke som fører.

- Det er sjåføren som har ansvaret. Det har jeg gjentatt til det kjedsommelige. Det er når jeg er sjåfør at jeg har det fulle og hele ansvar for å følge reglene. Det er ikke slik at når jeg har bilen full av passasjerer at det er deres ansvar

Dahl-Hilstad syns likevel at statsråden må ta et medansvar.

- Det er ikke til å komme bort ifra at det er føreren som er ansvarlig for bilen. Samtidig så, sitter du på som passasjer så har du jo en rett og plikt til å si ifra også. «Si ifra»-kampanjen har jo hatt veldig gode resultater blant ungdom i Sogn og Fjordane, så ministeren burde kanskje sagt ifra selv.

Et godt eksempel

Det var seniorrådgiver i samferdselsdepartementet Dag H. Nestegard som kjørte bilen. Verken statsråden eller Nestegard innrømmer å ha holdt så høy fart, og statsråden presiserer at det politiet og ikke journalister som måler farten her i landet. Likevel vil Nestegard beklage.

- Dersom Nationen kjørte rett bakom i 110 km/t og jeg holdt samme fart, så må jeg beklage dette meget sterkt altså, sier Nestegard til TV 2 Nyhetene.

Dahl-Hilstad fra Landsforeningen for trafikkskadde syns ikke dette holder mål.

- Han er jo seniorrådgiver i samferdselsdepartementet så han burde jo absolutt vite selv hvor han kommer ifra og hva han skal stå for. Det er noe med å gå foran med et eksempel, syns hun.