Piknik under åpen himmel

Lettlaget mat i en fei, uten stekeovn, kokeplate eller grill

Røkelaks- og avocado rullader:

Rens og finhakk avocado og sjalottløk, rør sammen med sitronsaft og myk snøfrisk eller kremost.
Smak til med revet pepperrot og ev litt salt.
Legg over skiver av røkelaks og rull tett sammen.

Skjær lakserulladen i litt tykke skiver på skrå.

Tips:

Lefsene kan også smøres med myk kremost med urter eller en blanding av rømme og sennep.
Legg over skiver av spekemat eller skinke og rull sammen.

Spekeskinke på ”pinne”:

Surr spekeskinke rundt tuppen av grissini (fingertynne italienske ”brødpinner”, kjøpes ferdig i butikken).
Server med melon i biter.

Reker med urtemajones og sitron:

Bruk reker, sitronbåter og godt brød.

Urtemajones:

2-3 dl ferdig majones (eller lag majones selv).

Smak til majones med 1-2 fedd finhakket hvitløk rikelig med finhakkede urter for eksempel dill, persille og estragon eller kjørvel, saft av ½ sitron og 2-3 ss olivenolje.

Brie med valnøtter og honning:

Andre typer ost, for eksempel blåmuggost eller en smakfull hvitost kan også brukes.

Del ost i biter, legg over valnøtter og "ringle" over med honning.

Jordbær og melon med balsamicosirup og marengs:

Legg jordbær og melonbiter i en bolle.
Drypp over balsamicosirup.
Før servering, legg på marengs ( for eksempel ferdig kjøpte ”pikekyss” fra butikken).