Fisk:

Pensle torsken med sitron og olivenolje, dryss med salt og pepper.

Stek i varm stekeovn 200 o C i 10 -15 min ( ca 12 min pleier å passe bra).

Stek til fisken ”blader” seg.
Ikke stek for lenge, da blir den tørr.

Blomkålpure:

Kok blomkål i buketter og potet i terninger i lettsaltet vann til de er så vidt møre, 12-15 min.
Hell av kokevannet.
Tilsett smør og mos med en stavmikser.
Smak til med crème fraiche, salt og pepper.

Chorizosalat:

Rist pinjekjernene i tørr stekepanne til de er gylne.
Legg tilside.
Ha olje i stekepannen og tilsett finhakkket chorizo og la den surre et par minutter, tilsett så finhakket sjalottløk ,hvitløk, chili og soltørket tomat.
La dette trekke i ca 10 min. rett før servering tilsett pinjekjerner og finhakket timian og smak til med sitron.

Asparges:

Skjær av den nederste treene stilken av asparges, skrell den nederste delen av aspargesen.
Kok asparges i vann tilsatt, salt og litt sukker.
Kok i 2-5 min, koketid avhengig av tykkelsen på asparges.
Når stilken kan klemmes sammen er asparges ferdig kokt.
Ikke kok for lenge, da mister den smak og farge.

Servering:

Legg blomkålpure på tallerken, legg tosken over.
Legg ved asparges og en god skje med chorizosalsa oppå torsken.
Pynt med litt frisk timian.

Se videre:

Middels Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

Fisk:

  • 600 - 700 GRAM Torskefilet frisk eller frossen
  •     Salt, pepper
  •     Olivenolje
  •     Sitronsaft

Blomkålpure:

  • 1 - 2   Blomkålhoder
  • 1   Potet
  •     Salt
  • 1 - 2 SPISESKJE Smør
  • 1 - 2 SPISESKJE Creme fraiche
  •     Salt, pepper

Chorizosalsa:

  • 3 - 4 SPISESKJE Ristede pinjekjerner
  • 1,5 DESILITER Olivenolje
  • 150 GRAM Chorizo ( spansk spekepølse)
  • 1   Sjalottløk
  • 1 - 2   Fedd hvitløk
  • 0,25   Rød chili
  • 3 - 4   Soltørkede tomater
  •     Sitron
  •     Frisk timian

Asparges:

  • 8   Asparges
  •     Salt og sukker i kokevannet
  •     Frisk timian