Frityrstekt aubergine
Med iskrem og revet sjokolade
Oppskrift fra kokeboken ”Monas kokebok . Kokebok med guts” av Mona Halvorsen , Aschehoug forlag
Frityrstekt, sukret aubergine smaker nesten som vafler!
Ha alltid et lokk klart når du friterer i panne eller gryte.
Tar oljen fyr, legg over lokket, skru av platen og trekk pannen / gryten vekk
fra platen.
Slukk ALDRI brann i olje med vann !!!!!!!!!!
Skjær aubergine i skiver og legg i vann i en bolle med tallerken som holder
skivene i vannet.
Dette trekker ut bitterheten av aubergine.
La den ligge ca 1 time, ta opp og legg på kjøkkenpapir.
Det er viktig at den er helt tørr før den friteres!
Varm olje i en gryte eller panne med høye kanter.
Når oljen er så varm at det ”bobler” rundt skaftet på en tresleiv er oljen
varm nok .
Vend de tørre aubergineskivene i mel og legg i den varme oljen.
Frityrstek til den blir gylden og sprø, snu den ev rundt med hjelp av en
sleiv.
Legg skivene på rikelig med kjøkkenpapir og avkjøl.
Rett før servering, dryss med melis, legg på is og revet sjokolade.