Gulrotkake med appelsin- og aprikoskrem

Og karamelliserte valnøtter

Bland sammen de tørre ingrediensene.
Tilsett egg, olje , revet gulrøtter og appelsinskall til alt er blandet.

Kle en liten langpanne med bakepapir og fordel røren jevnt utover.
Stek på nederste rille i varm stekeovn 180 oC i 35-45 min.
Avkjøl på rist før kremen smøres jevnt utover.

Krem:

Ost og smør til kremen bør være myk/ romtemperert.

Rør osten til en glatt krem sammen med melis og frø fra vanilje.
Tilsett mykt smør i små klatter.

Ikke rør for lenge i kjøkkenmaskin, da kan kremen skille seg ( pga at den inneholder mye fett).

Bre kremen over den avkjølte kaken.
Sett kaldt et par timer slik at kremen stivner.
Kaken kan med fordel lages dagen før den skal serveres.

Ekstra pyntet gulrotkake:

Strimle opp gulrøtter med en potetskreller/ostehøvel.

Kok opp 3 dl appelsinjuice og 3-4 ss sukker.
Legg i gulrotstrimlene i 30 sek og legg så over på kjøkkenpapir for å trekke ut fuktighet.

Karamelliserte valnøtter:

Smelt sukker til karamell og vend valnøttene i den varme karamellen.
Tilsett strimlet skall av appelsin og saft av appelsin.
Kok opp.

Avkjøl og grovknus valnøttene.