Lett Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

Lavkarbo muffins:

  • 3   Egg
  • 25 GRAM Mandelmel
  • 50 GRAM Solsikkekjerner
  • 25 GRAM Linfrø
  • 100 GRAM Revet gulost, ridderost eller fetaost
  •     Fersk spinat
  • 1 TESKJE Bakepulver
  • 50 GRAM Smør

Lavkarbobrød:

  • 4   Egg
  • 1   Boks seterrømme eller creme fraiche
  • 1 TESKJE Bakepulver
  • 50 GRAM Linfrø
  • 50 GRAM Solsikkekjerner
  • 75 GRAM Havremel
  • 25 GRAM Gresskarkjerner
  • 1 SPISESKJE Fiberhusk
  • 3 SPISESKJE God olivenolje eller smeltet smør

Italiensk salat:

  • 100 GRAM Hodekål
  • 100 GRAM Rødkål
  • 1   Pakke skinke
  • 2 SPISESKJE Majones
  • 2 SPISESKJE Rømme
  •     Salt
  •     Pepper
  • 1 TESKJE Dijonsennep
  • 2 SPISESKJE Sitronsaft

Lavkarbo frokostmuffins:

Pisk eggene lett.
Smelt smør.
Mal mandler, solsokkekjerner og linfrø til mel, og riv osten.
Bland alt sammen til en tykk røre og fyll i muffinsformer.

Stekes på 180 grader midt i ovnen i 15 minutter.

Variasjoner: ha bacon, kalkun/kylling og urter i røren.
En sterk ost kan også gi muffinsene en liten sving.

Lavkarbobrød:

Pisk egg, rør inn rømmen og oljen.
Ha så alle de andre ingrediensene i, og rør godt.
Bruk bakepapir i en brødform, og hell den grøttykke røren i.

Stekes på 180 grader i ca 55 minutter nederst i ovnen.
Avkjøl.
Brødet er lettere å skjære i når det er kaldt.
Oppbevares i kjøleskap, eller fryses ned i skiver.

Se videre:

Hjemmelaget italiensk salat:

Finsnitt grønnsakene, og finhakk skinken.
Bland sammen alle ingrediensene.

Slilk gjør du: