Glutenfrie vafler
Og glutenfrie rundstykker
Glutenfrie müslirundstykker:
1. Løs opp gjæren i fingervarmt vann og tilsett fiberhusk, fibrex og pofiber, la svelle i 10 min.
2. Bland sammen alle øvrige ingredienser i maskin med deigkrok ca.5 min.
3. La deigen hvile i bollen under håndklede, ca. 10 minutter.
4. Form deigen med mel eller olje på hendene till en pølse og del den i 12 biter.
5. Legg rundstykkene på bakepapirkledd plate, la ese under håndklede i ca.30 minutter.
6. Pensle med vann, og strø evt. over litt kornblandning eller havregryn.
7. Stek i midten av ovnen, 250º i 12-15 minutter.
Glutenfrie vafler:
Bland det tørre i en bolle og rør inn melken.
Rør godt for å unngå klumper.
Visp inn eggene og tilsett smøret.
(Tilsett vann til ønsket konsistens om røren er for tjukk)
La svelle 5 min før du steker.
Vanlige vafler:
Bland sammen det tørre.
Visp halvparten av melken til en glatt røre.
Visp eggene ut i resten av melken og tilsett i røren sammen med smeltet smør.
Blir røren litt for tynn tilsett mer hvetemel.
Tips: Skill eggene , rør eggeplommene inn i røren sammen med melken.
Stivpisk eggehvitene og vend inn i røren rett før steking.
Vaflene kan også smaksettes med litt revet sitronskall i stedet for kardemomme.
Havregrynsvafler:
3 dl havregryn
3 dl skummet kulturmelk
3 dl skummet melk
3 egg
1 dl nøytral olje for eksempel solsikkeolje eller rapsolje
1- 3 ss sukker eller fruktose
1 ts kardemomme
1/2 ts vaniljesukker
1 ts natron ev bakepulver
1/2 ts salt (kan sløyfes)
hvetemel (gjerne en blanding av grovt og fint) til passe tykke røre
La havregryn svelle i melken ca. 30 min.
Visp sammen resten av ingrediensene og rør sammen med havregryn og melk.
La røren svelle 15-20 min.
Stek vaflene gylne i vaffeljern.
Jernet kan smøres med litt smør eller olje.
Bestemors setervafler (rømmevafler):
Vafler for de som ikke tåler egg!
5 dl seterrømme
1 ts salt
1 ts bakepulver
ca 3 dl hvetemel
1 1/2 dl kaldt vann
Bland alt til en glatt røre.
La den svelle i 15-20 min.
Stek sprø rømmevafler, pass på at jernet ikke er for varmt.
Server med sykkerdryss eller rørte bær.