Sashimi og laksecocktail

Sammen med statsminister Jens Stoltenberg og fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen

Sashimi:

Skjær laksen i skiver.
Bland sammen ingrediensene til sausen.
La aspargesene få et lett oppkok.
Anrett pent på fat, og pynt med garnityret.

Laksecoctail:

Forrett 4 personer.

Utgangspunktet er rå fisk som marineres i lime og sitronsaft.
Sitrussaften gjør at fisken ”koker”.
På menyspråket en ceviche.
Fersk laks av beste kvalitet må være utgangspunktet.

Begynn med salat:
Rens og del frukt og grønnsaker i små terninger og press over litt av limen og sitronsaft.
(Sitron hindrer avocado bli mørk på farge).
Smak til salaten med olivenolje , salt og pepper, vend lett om.

Del laksen i tynne skiver og legg flatt på tallerkener.
Press over resten av saften av lime og sitron.

Tilsett hakket frisk koriander i salaten og anrett over laksen.

Tips:

Retten kan serveres i glass i stedet for på tallerkner.