Stekt laks servert med linser og fennikel
Oppskrift fra kokeboken "Friskere fremtid, 70 retter laget uten mel, melk eller sukker" av Terje Sandberg.Boken kan du bestille på www.friskerefremtid.no
Legg tomatene i et lite ildfast fat . Drypp over litt olje og dryss med litt urtesalt. Sett i stekeovn ved 125 oC .
Hell kraften av linsene og skyll dem under kaldt vann.
Finhakk løk, hvitløk , chili og fennikel og surr myk i olje. Tilsett godt avrente linser og la det bli gjennomvarmt.
Smak til med olje, salt og pepper og ev litt sitron..
Del laksen i porsjonsstykker. Legg i et ildfast fat , dryss med salt og pepper og press over litt sitron. Øk temperaturen i ovnen til 150 oC og stek laksen sammen med tomatene i 10-15 min, avhengig av tykkelsen på skivene. Laksen kan gjerne ha en ”rosa” kjerne.
Se del 2 her