Legg tomatene i et lite ildfast fat . Drypp over litt olje og dryss med litt urtesalt. Sett i stekeovn ved 125 oC .

Hell kraften av linsene og skyll dem under kaldt vann.

Finhakk løk, hvitløk , chili og fennikel og surr myk i olje. Tilsett godt avrente linser og la det bli gjennomvarmt.

Smak til med olje, salt og pepper og ev litt sitron..

Del laksen i porsjonsstykker. Legg i et ildfast fat , dryss med salt og pepper og press over litt sitron. Øk temperaturen i ovnen til 150 oC og stek laksen sammen med tomatene i 10-15 min, avhengig av tykkelsen på skivene. Laksen kan gjerne ha en ”rosa” kjerne.

Se del 2 her

Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

  • 700 GRAM Laksefilet
  •     Urtesalt/pepper
  •     Sitron
  • 14   Cherrytomater

Linser og fennikel

  • 2   Pakker kokte grønne linser
  • 2   Sjalottløk
  • 1   Fedd hvitløk
  • 1 - 2   Hakket chili
  • 1   Liten fennikel
  •     Urtesalt
  • 1 SPISESKJE Olje