Hold igjen ca 2 dl av grovbakstmelet. Bland resten av melet med de andre tørre ingrediensene, også gjær, salt , hakkede nøtter, aprikos og rosiner.

Tilsett lunkent vann og rapsolje og bland godt sammen. Deigen skal være så løs at den kan røres med en tresleiv. Bland / elt godt sammen for hånd i ca 5 min og tilsett de 2 dl av melet helt mot slutten.

Bruk en skje og legg deigen som ”rundstykker” på bakepapirkledt stekebrett . Avhengig av størrelse blir det 16-20 knudret rundstykker. Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett til heving ca 1 time.

Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 225 o C i i 15-20 min.

Avkjøl på rist. Egner seg godt til frysing. Oppbevar i fryseposer.

Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

  • 1 KILO Grovbakst mel
  • 1 PAKKE Tørrgjær
  • 2 TESKJE Salt
  • 3 DESILITER Hvetekli
  • 2 DESILITER Havrekli
  • 1 DESILITER Linfrø
  • 200 GRAM Hakkede hasselnøtter
  • 10   Tørkede aprikoser klippet/hakket i biter
  • 150 GRAM Roseiner
  • 12 DESILITER Lunkent vann
  • 2 SPISESKJE Rapsolje, gjerne til baking

Se del 2 her