Tomat- og basilikumpai

Med luftig parmesanbunn

Paibunn:

Bland sammen varmt vann og olje til ”fingervarmt”, løs opp gjæren (tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet).
Tilsett salt, revet parmesan, og mesteparten av hvetemelet.
Arbeid sammen til en smidig, glatt deig.
Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving 20-30 min.

Smør en paiform 24/ 26 cm i diameter.
Kjevle ut deigen slik at den dekker paiformen, godt over kanten.
Prikk med en gaffel og forstek bunnen i varm stekeovn 200 oC, på nederste rille i ca 10 min.

Fyll:

Del halvparten av tomaten i to, ta ut frøene og skjær tomaten i biter (sherrytomat deles kun i to).
Finhakk hvitløk og hakk basilikum, spar noen blader til pynt.
Surr hvitløk i olje til løken blir blank, ikke brun.
Tilsett tomater og basilikum.
Dryss over salt og pepper og vend lett om.

Visp lett sammen egg og matfløte.

Montering:

Legg tomat og basilikumblandingen over i den forstekte paibunnen.
Legg over skiver av mozzarella og dryss over revet parmesan.
Skjær resten av tomatene i skiver, legg over fyllet i paibunnen og hell over eggeblandingen.

Stek på midterste rille ved 180 oC i ca 50 min til eggestanden har stivnet og paien har fått en lys gyllen farge.

Pynt med frisk basilikum.

Server med spekeskinke og en grønn salat.