Begynn med å steke timianbakte båtpoteter. Skrubb potetene godt og del i båter, legg i et ildfast fat . Vend inn olje, tørket timian, salt og pepper. Stek i varm stekeovn 225o C i ca 40 min til potetene er møre.

Fortsett med å lage hvitløkdressing. Grovhakk hvitløk og legg i oljen.

Kjør sammen til en glatt dressing.

Legg laksen i et ildfast fat , pensle på begge sider med dressinger og la trekke smak 20-30 min i romtemperatur eller i kjøleskap 2-3 timer.

Senk temperaturen i stekeovn til 180 oC. Dryss salt og pepper på laksestykkene.

Stek i varm stekeovn i 10-15 min for laks med romtemperatur , litt lenger for laks som kommer fra kjøleskap. Det kan lønne seg å bruke et steketermometer. Stek til kjernetemperatur i laksen er 48 oC og la laksen hvile ca 10 min før servering.

Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

  • 700 GRAM Skinn og benfri laksefilet
  •     Salt,pepper

Hvitløksmarinade

  • 1,5 DESILITER Olivenolje
  • 1,5   Fedd hvitløk

Timianbakte poteter

  • 10   Poteter
  • 1,5 DESILITER Olje
  • 2 TESKJE Tørket timian
  •     Salt,pepper

Tilbehør

  •     Blandet salat
  •     Hvetetortilla
  •     Creme fraiche
  •     Sweet chili

Server laksen med de stekte båtpotetene, salat, hvetetortilla, creme fraiche og sweet chili.