Ovnsbakt hvit fisk med paprika

Servert med blomkålmos og brokkolimos

Start med å lage mos av brokkoli og blomkål, se nederst.

Del fiskefileten i porsjonsstykker.
Dryss på salt og la den ligge med saltet i 15-20 min.
Varm stekeovnen til 170 oC.

Rens og hakk paprika , persille og sjalottløk og bland sammen med olje, saft av sitron, salt og pepper.

Skyll av saltet, tørk av fisken og legg fiskestykkene i et oljesmurt ildfast fat, fordel over paprikablandingen, drypp ev litt mer olje over.
Stek i varm stekeovn i ca 15 min til fisken så vidt er gjennom”kokt”, dvs kjøttet ”blader” seg lett.

Server med kokte poteter, mos av brokkoli og blomkål , eller velg ev en av dem.

Brokkolimos:

Del en ½ bukett brokkoli i biter.
Kok i lettsaltet vann, legg i biter av den grove stilken først, så brokkolibukettene.
Kok i 3-4 min, til brokkoli er mør, uten å miste fargen.
Hell av kokevannet.
Mos med en stavmikser og tilsett 1- 3 ss smør.
Smak til med salt og pepper.

Blomkålmos:

Blomkålmos lages på samme måte som brokkolimos , men blomkålen kokes i litt melk til den er mør.
Hell av litt av melken (behold litt av den).
Mos blomkål med en stavmikser.
Tilsett melk og ev litt smør til passe konsistens.
Smak til med salt, pepper og litt revet muskatnøtt.

Her ser du videre:

462681