1 l hvetemel

3 ss bakepulver

2 ts natron

8-9 dl brunt sukker- demerarasukker

4 ts kanel

8-9 egg

1 ts salt

6 dl soyaolje

ca 16 dl fint raspede , råskrellede gulrøtter

Bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett ett og ett egg av gangen. Spe vekselvis med olje og gulrøtter til alt er blandet, ikke rør for mye (da blir kaken tung og seig).
Kle en langpanne med bakepapir og fordel røren jevnt utover. Stek på nederste rille i varm stekeovn 180 oC i 45-50 min.
Avkjøl kaken til den er lunken/romtemperert på rist før kremen smøres jevnt utover.

Krem

250 g kremost, naturell, myk

250 g mykt usaltet smør

ca 500 g melis

frø av 1 vaniljestang

evt. revet appelsinskall og sitronskall

Ost og smør til kremen bør være myk/ romtemperert.
Ha ost i en kjøkkenmaskin og kjør til en glatt krem. Tilsett mykt smør i små klatter. Ha i melis og smak til med vanilje.
Ikke rør for lenge i kjøkkenmaskin, da kan kremen skille seg (den inneholder mye fett).

Bre kremen over den lunkne kaken. Fordel over finrevet appelsinskall og sett kaldt et par timer slik at kremen stivner.
Kaken kan med fordel lages dagen før den skal servers.

Tips: Oppskriften kan halveres og stekes i en liten langpanne eller en rund form 26 cm.

Flere oppskrifter fra Wenche finner du på artoftaste.no