Potetsalat

Tre gode varianter til sommermaten

Potetsalat blir ekstra god om den lages på ”lune” nykokte poteter.
Server til kjøtt eller fisk.

Potetsalat med oljedressing:

Skrell potetene og kok dem møre i saltet vann.
Kok sukkererter , til de blir sprøe i lettsaltet vann, 1-2 min.
Legg dem straks over i iskaldt vann.
Bland sammen olivenolje, sitronsaft, finhakket hvitløk, salt og pepper.
Del de kokte varme potetene i skiver eller terninger.
Strimle/del opp sukkererter, skjær vårløk i biter og reddiker i båter.
Bland grønnsakene med kapers eller soltørket tomat og hell dressingen over.

Kremet potetsalat med epler:

Del poteter og epler i treninger og vårløk i tynne skiver.
Bland alle ingrediensene til dressingen, smak til.
Vend inn poteter, epler og vårløk og dryss over gressløk.

Potetsalat med sennepsdressing:

Rør sammen sennep og eggeplomme, spe med olje i en tynn stråle .
Tilsett saft og skall av sitron ev litt kaldt vann, til passe konsistens.
Skjær opp vårløk , finhakk estragon og tilsett i sennepsausen.
Smak til med salt og pepper.
Vend sennepssausen inn i de kokte lune potetene.

Her ser du videre:

434083