Potetsalat
Tre gode varianter til sommermaten
Potetsalat blir ekstra god om den lages på ”lune” nykokte poteter.
Server til kjøtt eller fisk.
Potetsalat med oljedressing:
Skrell potetene og kok dem møre i saltet vann.
Kok sukkererter , til de blir sprøe i lettsaltet vann, 1-2 min.
Legg dem straks over i iskaldt vann.
Bland sammen olivenolje, sitronsaft, finhakket hvitløk, salt og pepper.
Del de kokte varme potetene i skiver eller terninger.
Strimle/del opp sukkererter, skjær vårløk i biter og reddiker i båter.
Bland grønnsakene med kapers eller soltørket tomat og hell dressingen over.
Kremet potetsalat med epler:
Del poteter og epler i treninger og vårløk i tynne skiver.
Bland alle ingrediensene til dressingen, smak til.
Vend inn poteter, epler og vårløk og dryss over gressløk.
Potetsalat med sennepsdressing:
Rør sammen sennep og eggeplomme, spe med olje i en tynn stråle .
Tilsett saft og skall av sitron ev litt kaldt vann, til passe konsistens.
Skjær opp vårløk , finhakk estragon og tilsett i sennepsausen.
Smak til med salt og pepper.
Vend sennepssausen inn i de kokte lune potetene.
Her ser du videre: