Reker og blåskjell

Med godt tilbehør

Reker smaker best naturell med majones , sitron og brød.
I tillegg til majones prøv persillepesto:

Rist/stek pinjekjerner i en stekepanne til de er gylne uten å bli stekt.
Legg persille ( uten stilker) , pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en grov blanding.
Spe med olje i en tynn stråle.
Smak til med sitron, salt, pepper og sukker .

Pesto laget på frisk basilikum smaker også godt til reker.

Et annet alternativ er – mango- og chilisalat med reker:

Begynn med å lage dressingen.
Rør sammen majones, crepe fraiche , saft og skall av lime.
Smak til med sweet chilisaus og frisk koriander.

Del mango i terninger, finhakk vårløk , chili og ingefær bland lett sammen med rensede reker.
Skrell lime og skjær ut fileter ( små båter uten skinn) og vend inn i salaten.
Server med dressing og brød .

Blåskjell – helt enkelt!

Skal det servers kun blåskjell, beregn 750 g –1 kg blåskjell pr person.
Ved innkjøp: oppbevar skjellene mørkt og kaldt, helst på is.
Kjøp inn skjell helst samme dag som de skal tilberedes.
Før tilberedning skyll godt av skjellene, trekk av ev ”tråder”.
Kast skjell som er knust, eller som ikke lukker seg når de klemmes på eller dunkes lett mot kjøkkenbenken.

Blåskjell basisgryte:

Finhakk stangselleri, løk og purre og ha i en kjele med smør eller olivenolje og hvitvin.
Varm opp ( sterk varme), tilsett vaskede og kontrollerte blåskjell, legg på lokk og la koke i 6-8 min til skjellene har åpnet seg.
Rist på kjelen en gang i mellom.
Kast de skjellene som ikke har åpnet seg.
Server skjellene i dype tallerkener og med varmt smakfullt brød
samt hvitløksmajones – aioli.

Se videre her:

432970