Lett Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

Skonrokker:

  • 0,5 LITER Hvetemel
  • 0,5 LITER Sammalt hvete, grov
  • 1 TESKJE Salt
  • 2 SPISESKJE Flytende honning
  • 15 - 20 GRAM Gjær
  • 2 DESILITER Melk, fingervarm
  • 3,5 DESILITER Vann, fingervarm

Uventede gjester - eller man skal ha noe godt å by på i en fei - du kommer langt med det du har i kjøleskapet!

Litt spekemat, ost, litt frukt osv så har du allerede et lite selskapsfat med gode saker.

Bruk en trepinne og tre på det du har, f.eks jordbær, ost, spekematskive eller morr, en oliven. Bruk fantasien.
I tillegg kan du lage litt eggerøre, sette fram en skål med rømme og flatbrød.

Eller du kan bake Vår Staudes skonrokker, de smaker godt til "plukkemat":

Skonrokker:

Alt blandes sammen til en ganske løs deig.
Skonrokkene skal flyte utover når du legger dem med skje på stekebrettet.
Deigen heves maks 1 time.
Skonrokkene legges på bakepapir med skje, etterheves i 30 min og stekes i 10 - 12 min i stekeovn, 230 oC.

De flate skonrokkene deles når de er avkjølt.
Legges tilbake på stekebrettet og tørkes i ovn over natten, 100 oC.
Sett gjerne flere brett i ovnen samtidig.
Sett ovnsdøren litt åpen slik at fuktigheten slipper ut av ovnen, bruk gjerne en tresleiv til å holde ovnsdøren på gløtt.

Bør oppbevares i en kurv eller en boks uten lokk i romtemperatur.

Tips:

Du kan tilsette soltørkede tomater eller tranebær i deigen for litt ekstra spiss på smaken.