Fingermat

Vi tar for oss lefserull,oster,pølse og fisk til fest

-Røkelaks med dillkrem og asparges

røkelaks i skiver

kokte aspargestopper

dillkrem (rør sammen rømme/ lett crème fraiche og rikelig med finhakket dill , smak til med litt salt , pepper, noen dråper sitron og et par korn sukker

Smør dillkrem på skiver av røklaks, legg på en kokt aspargestopp og rull sammen.

-Lefserull med skogsbæryoghurt og viltkjøtt

Lefse

Skiver av kjøtt f eks skinke, viltkjøtt ( har brukt roastbiff av rein)

Skogsbæryoghurt smakes tiol med moste tyttebær , finhakket timian og noen salt korn

Smør tilsatt skogsbæryoghurt på lefser, legg over skiver av roastbiff av rein ( eller annet kjøtt) . Rull fast sammen og fest ev med en cocktailpinne.

-Jarlsberg servert med akevitt marinerte svisker

Lagret jarlsberg

Steinfrie svisker

Akevitt ,kan byttes ut mot en syrlig eplejuice

Legg sviskene i akevitt ( ev syrlig eplejuice) et par timer på kjøkken benken

Skjær jarlsberg i ”sviske”store terninger og tre på cocktailpinne sammen med marinert sviske.

-Sprøstekt spekepølse med akevittkrydder

Del spekepølse i tynne skiver. Legg på et stekebrett dekket av bakepapir og stek i varm stekeovn 225 oC i 6-8 min til pølseskivene er sprø.

Legg over på et kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig fett.

-Makrell og mandelpotet ”beta”

Varmrøkt makrell kan også bruke varmrøkt sild eller ørret

Mandelpoteter

Rømme

Rødløk

Urter feks gressløk eller persille

Fileter makrell og del den i biter.

Kok mandelpoteter møre.

Del poteter i skiver, legg en liten skje rømme på hver potet, legg på makrell biter og dryss over finhakket rødløk og ev litt kryddergrønt.

- Ørret dipp til flatbrød

Røkt ørret

Rømme

Salt, pepper

Sitron

Dill

Flatbrød

Finhakk varmrøkt ørret eller annen røkt fisk.

Rør sammen rømme og ev litt kulturmelk og smak til med salt, pepper, noen dråper sitron og ørlite sukker. Tilsett ev finhakket dill eller gressløk.

Rør inn finhakket ørret.

Server i en skål, bryt flatbrød i små biter og dypp i ørretdippen.