Fingermat
Vi tar for oss lefserull,oster,pølse og fisk til fest
-Røkelaks med dillkrem og asparges
røkelaks i skiver
kokte aspargestopper
dillkrem (rør sammen rømme/ lett crème fraiche og rikelig med finhakket dill , smak til med litt salt , pepper, noen dråper sitron og et par korn sukker
Smør dillkrem på skiver av røklaks, legg på en kokt aspargestopp og rull sammen.
-Lefserull med skogsbæryoghurt og viltkjøtt
Lefse
Skiver av kjøtt f eks skinke, viltkjøtt ( har brukt roastbiff av rein)
Skogsbæryoghurt smakes tiol med moste tyttebær , finhakket timian og noen salt korn
Smør tilsatt skogsbæryoghurt på lefser, legg over skiver av roastbiff av rein ( eller annet kjøtt) . Rull fast sammen og fest ev med en cocktailpinne.
-Jarlsberg servert med akevitt marinerte svisker
Lagret jarlsberg
Steinfrie svisker
Akevitt ,kan byttes ut mot en syrlig eplejuice
Legg sviskene i akevitt ( ev syrlig eplejuice) et par timer på kjøkken benken
Skjær jarlsberg i ”sviske”store terninger og tre på cocktailpinne sammen med marinert sviske.
-Sprøstekt spekepølse med akevittkrydder
Del spekepølse i tynne skiver. Legg på et stekebrett dekket av bakepapir og stek i varm stekeovn 225 oC i 6-8 min til pølseskivene er sprø.
Legg over på et kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig fett.
-Makrell og mandelpotet ”beta”
Varmrøkt makrell kan også bruke varmrøkt sild eller ørret
Mandelpoteter
Rømme
Rødløk
Urter feks gressløk eller persille
Fileter makrell og del den i biter.
Kok mandelpoteter møre.
Del poteter i skiver, legg en liten skje rømme på hver potet, legg på makrell biter og dryss over finhakket rødløk og ev litt kryddergrønt.
- Ørret dipp til flatbrød
Røkt ørret
Rømme
Salt, pepper
Sitron
Dill
Flatbrød
Finhakk varmrøkt ørret eller annen røkt fisk.
Rør sammen rømme og ev litt kulturmelk og smak til med salt, pepper, noen dråper sitron og ørlite sukker. Tilsett ev finhakket dill eller gressløk.
Rør inn finhakket ørret.
Server i en skål, bryt flatbrød i små biter og dypp i ørretdippen.