Du kan bruke svinekoteletter, lammekoteletter, skiver av lammestek, entrecôte fra storfe eller kjøtt fra vilt – bruk det du har.

Del store kjøttskiver i to og brun i olje/smør i en panne. Skal ikke gjennomstekes. Dryss på salt og pepper.

Skrell og del poteter , grønnsaker og løk i skiver, paprika i strimler og squash i skiver. Legg poteter, grønnsaker og kjøtt i en ildfast panne. Bland sammen hermetisk tomater, finhakket hvitløk, knust buljongterning, salt, pepper og urtekrydder og hell over kjøtt og grønnsaker i formen. Væsken skal stå halvt opp på kjøtt og grønnsaker. Etterfyll om nødvendig med litt vann eller hvitvin. Legg på lokk eller dekk med aluminiumsfolie.

Stek i varm stekeovn.

Ovnstemperaturen er avhengig av hvor lenge retten skal stå i stekeovnen. Kokekjøtt fra forpart krever lenger tid i stekeovnen enn mørt kjøtt fra bakparten.

100o oC 6-7 timer, øk temperaturen til 225oC de siste 30 min før servering

125 oC 4-5 timer , til potetene er møre.

175 oC 2-3 timer

Lokk eller aluminiumsfolie kan tas av mot slutten for å få en stekeskorpe på retten , øk temperaturen til 225 oC.

Tips: Hermetiske tomater kan erstattes med kraft og ev litt vin eller eplejuice.

Tips: Retten kan lages i en leirgryte med lokk. Legg alltid gryten i bløte 1 time før bruk ( ny gryte natten over). Sett i stekeovn ved 200. oC i 3-4 timer.

Server med brød eller flatbrød.

Se del 2 her