Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

  • 125 GRAM Mykt smør
  • 250 GRAM Sukker
  • 2   Egg
  • 250 GRAM Hvetemel
  • 2 TESKJE Bakepulver
  • 1 TESKJE Kanel
  • 1 TESKJE Revet muskatnøtt
  • 2,5 DESILITER Melk
  • 3 SPISESKJE Kakao

Smørkrem/glasur:

  • 60 GRAM Mykt smør
  • 500 GRAM Melis
  • 3 SPISESKJE Kakao
  • 1 TESKJE Vaniljesukker
  • 4 SPISESKJE Sterk god kaffe
  • 3 - 4 SPISESKJE Melk til dynking

Kake

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn et egg av gangen. Bland krydder og bakepulver (ikke kakao) i melet og sikt i røren vekselvis med melken. Vend lett om.

Fyll halve røren i en smurt og melet form (24 cm), tilsett kakao i den andre halve deigen og hell over den lyse deigen. Rør lett om med en gaffel slik at den lyse og mørke deigen lager en fin «marmorering». Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 160 oC i 40-45 min.

Snu formen opp ned på en rist kledd med bakepapir, ta av formen og avkjøl kaken under et klede.

Smørkrem/glasur

Visp/rør sammen alle ingrediensene til en litt lys og luftig smørkrem.

Del den avkjølte kaken i i to, dynk med litt melk. Smør ca 1/3 av smørkremen inni kaken, legg topplokket oppå og smør resten av kremen på toppen og siden av kaken.

Lag mønster med en gaffel.

Tips: Denne kaken blir bare bedre om den får stå et par dager i kjøleskapet før servering.

Del 2