Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

  • 250 GRAM Ca laksefilet (uten skinn og ben)
  •     Vann + salt
  • 3   Purrer
  • 1   Løk
  • 2 SPISESKJE Smør
  • 750 GRAM Ca poteter
  •     En bit sellerirot
  • 1 LITER Fiske eller grønnsakkraft
  • 2,5 DESILITER Matføte
  •     Salt, pepper
  •     Sitron
  •     Til servering
  • 0,5   Purre
  •     Smør
  •     Hakket dill

Kok opp 2-3 dl vann og ¾ ts salt. Legg i laksen og la den trekke i 2-3 min, den bør fremdels ha en rå kjerne. Legg fisken tilside og bruk kraften i suppen.

Rens og skjær 2 ½ purre, løk og poteter i biter og surr i smør et par min (uten å bli brun) , hell på kraft og kok til grønnsakene er møre ca 20 min. Mos til en glatt suppe, bruk en stavmikser. Kok opp og smak til med salt , pepper og litt sitron .

Finsnitt resten av purren og surr den myk i smør.

Øs opp suppen , tilsett kokt laks i strimler , surret purre og litt finhakket dill.

Tips: Kokt laks kan erstattes av røkt laks i strimler , toppet med 1 ts sort kaviar.