Gulrotmuffins med blåbær og ostekrem
I dag hjelper Filipa (13), datteren til værpresentatør Isabella Martinsen, Wenche på kjøkkenet.
Gulrotmuffins med blåbær og ostekrem
Ca 12 muffins – avhengig av størrelsen på muffinsformene. Oppskriften kan gjerne dobles. Gulrotmuffins er fine å fryse, men da uten glasuren.
- 2 egg
- 150 g sukker, gjerne en blanding av hvitt og brunt sukker
- 200 g hvetemel, gjerne tilsatt litt grovt mel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1/2 ts salt
- ½ dl rapsolje eller annen nøytral olje
- 1 fint revet gulrot 90-100 g
- ca 100 g blåbær fryste eller ferske, halvparten tilsettes i røren og resten brukes til dryss
Glasur:
- 125 g kremost naturell, myk/romtemperert
- 50 g mykt smør
- ca 60 g melis
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen det tørre og vend inn i eggedosisen. Du kan gjerne bruke en sikt, da får du en luftig deig. Rør inn oljen og revet gulrot. Vend inn halvparten av blåbærene helt til slutt.
Fyll røren i muffinsformer (sett eventuelt formene i et muffinsbrett) og fyll dem ¾ fulle. Stek midt i varm stekeovn 175°C 12-15 min. Steketid avhengig av størrelse på muffinsformene.
For å sjekke at de er gjennomstekt, bruk en bakepinne eller en «spagettipinne» – henger det deig igjen på pinnen stek videre i 2-3 min.
Avkjøl muffins før glasuren smøres/sprøytes på.
Pisk kremosten luftig. Pisk inn smør «klattvis». Sikt inn melis og rør til en glatt krem. Pynt med blåbær.