Søderlund matchvinner mot Lyon

Alexander Søderlund ble den store helten for Saint-Étienne i lokaloppgjøret mot Lyon. Nordmannen scoret kampens eneste mål i 1-0-seieren søndag.

Spissen fikk tillit fra start i annen kamp på rad etter overgangen fra Rosenborg tidligere i januar. Forrige helg gikk 28-åringen målløs av banen i 1-2-tapet borte for Nantes.

Derbyet mellom Saint-Étienne og Lyon var lenge lite begivenhetsrikt, men etter 76 minutter ble en feil fra Lyon-forsvaret avgjørende.

Kevin Monnet-Paquet stjal ballen ti meter fra 16-meteren og sendte Søderlund gjennom. Landslagsspissen avsluttet fra 14 meter, via keeper, og i mål.

Avslutningen var på ingen måte perfekt, men det var nok til å sikre tre poeng og en populær seier blant fansen.

Åtte minutter før slutt kunne rogalendingen blitt tomålsscorer. Angriperen fikk avslutte umarkert fra sju meter, men skjøt rett på målvakt Anthony Lopes. I det 84. minutt ble han erstattet av Neal Maupay.

Saint-Étienne ligger på femteplass etter søndagens seier.

Klubben er 25 poeng bak den suverene serielederen Paris Saint-Germain, men har kun fire poeng opp til Monaco, som vant 2-0 borte mot Lorient søndag, på annenplass.