Denne skal stjele fra status-merkene

Debuterer straks i Detroit.

Stor hjul og spesiell åpning av bakdørene preger det nye SUV-konseptet til Kia.
Stor hjul og spesiell åpning av bakdørene preger det nye SUV-konseptet til Kia.

De kompakte familie-SUV-ene har de siste årene virkelig markert seg som biler vi forbrukere setter stor pris på. Salget har økt fra år til år og stadig flere merker blir med i kampen om SUV-kundene.

En av produsentene som har lyktes godt i denne nisjen er Kia, da særlig med bestselgeren Sportage.

Kommer med sin tredje SUV?

Det koreanske merket har hatt en nærmest eventyrlig vekst her i Norge og har gått veien fra å være et litt sært og annerledes bilvalg, til å kunne tilby biler med lekkert design, mye utstyr og gode garantier.

Vi nevnte kompakt-SUV-en Sportage som har gjort det godt. Kia her også en større SUV – nemlig Sorento. En stor og tung bil, som derfor blir litt for kostbar.

Nå ser det ut som om Kia kan komme med en modell som trolig plasserer seg midt i mellom de to SUV-ene de allerede her. Det er bilen du ser på bildet over.

Kia har så langt vært veldig tilbakeholdne med opplysninger om bilen, som foreløpig er et konsept. Den skal vises  første gang offentlig på bilutstillingen i Detroit som åpner neste uke.

Bilen er designet ved Kias designsenter i California og kan være den første bilen som viser en ny designretning for det koreanske merket.

Kia Sorento: Glemt SUV kan være veldig godt kjøp

Kan passe norske kunder godt

Vi merker oss en spennende løsning for åpning av bakdørene og legger merke til detaljer fra tidligere konseptbiler også, slik som luftspalten bak forhjulet. Ellers preges konseptet av store hjul og svulmende hjulbuer, men ellers et rent design, som kan minne litt om Range Rover.

Kia er kjent for å tilby mye utstyr i sine biler. Denne skal ikke være noe unntak og skal inneholde alt du kan tenke deg for en komfortabel og sikker biltur.

Med en fornuftig motorisering og firehjulstrekk er dette derfor en bil som bør kunne passe norske kunder godt og som kan bære Kia suksessen videre.

Kia Soul: Småbil med høy luksus-faktor