Italienske biscotti passer perfekt inn med de syv slag

Og gjør gjerne som italienerne, da er det lov å dyppe den i en god het vin!

Biscotti
- italienske sprø kaker

I Italia får du ofte et glass søtlig hvitvin, gjerne Vin Santo, til disse smakefulle sprø kakene. De kan like gjerne dyppes i en kopp god kaffe eller te, eller rett og slett nytes som de er!

Dette trenger du:

  • Ca 250 g skåldede hakkede/skivede mandler. Valnøtter, pistasjenøtter eller macadamianøtter kan også brukes, alene eller sammen.
  • 3 store egg
  • 250 g sukker
  • 1-2 ss Amaretto (mandellikør) Kan evt. erstattes med annen likør for eksempel Vointreau eller Drambuie.
  • frø fra 1 vaniljestang, eller 2 ts vaniljesukker
  • 1 krm salt
  • finrevet skall (kun det gule) av 1 stor sitron (skrubb først sitronen godt under rennende kaldt vann og tørk av den)
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • Ca 250 g hvetemel

Slik gjør du:

Begynn med å riste/lett steke mandler eller nøtter i stekepanne, skal ikke bli brune!
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
Tilsett likør, vaniljefrø/vaniljesukker og salt, og pisk sammen.
Bruk en slikkepott til å vende inn nøtter, finrevet sitronskall og hvetemel tilsatt bakepulver.

Deigen skal være ganske løs/klissete, men fast nok at den kan trilles/formes til 2-3 ”pølser”/stenger.
Pølsene legges på bakepapirkledt stekebrett med litt avstand i mellom.
Klapp dem ut, slik at de blir 5-6 cm. brede.
Stek i varm stekeovn, 175 grader i ca. 20 min., på midterste rille.
Ta ut stekebrettet og senk temperaturen til 100 grader.
Skjær ”pølsene”/stengene i 1 ½ cm. skiver på skrå.
Trekk dem litt fra hverandre og sett stekebrettet tilbake i stekeovnen.
Stek/tørk videre i ca. 20 min.
Avkjøl på rist.

Oppbevar i tett kakeboks.