Slik feirer de en stor triumf 

Dette er den mest kraftfulle kompaktbilen i verden!

Utgangspunktet er en ganske alminnelig og kompakt småbil fra Mercedes. Men så har det skjedd ting!
Utgangspunktet er en ganske alminnelig og kompakt småbil fra Mercedes. Men så har det skjedd ting!

Formel 1-sesongen 2015 er akkurat avsluttet. Noen har grunn til å feire, mens andre nok akkurat nå sitter og lurer på hvorfor det gikk som det gikk...

I første kategori finner vi Mercedes-AMG, de markerer en god sesong med en eksklusiv spesialmodell av sin kompakte A-klasse.

Og her har de dratt på skikkelig, med 381 hestekrefter under panseret på selskapets minste bil. Med det blir den også ifølge Mercedes den mest kraftfulle kompaktbilen i verden. 

Unikt utstyrsnivå

Formel 1-vinnerne Lewis Hamilton og Nico Rosberg blir feiret med bilen som heter (og pust godt inn nå): Mercecdes AMG Petronas 2015 World Champion Edition.

Den tar utgangspunkt i allerede ganske heftige A 45 4MATIC. Spesialutgaven blander Formel 1-utseendet fra den vinnende legenden Silver Arrows, med et omfattende og unikt utstyrsnivå.

Utstyrspakken er hissig og inkluderer blant annet nattpakke, AMG Performance seter, AMG Exclusive pakke plus og AMG DYNAMISK PLUS pakken.

Norsk oppfinnelse kan revolusjonere Formel 1 på TV

Velfylt bankkonto

Med nesten 400 hestekrefter, kommer nok firehjulsdriften godt med. Bilen har også differensialsperre på forakselen. Det er med på å bidra til at 0-100 km/t feies unna på imponerende 4,2 sekunder. Da snakker vi superbil-prestasjoner. 

Spesialmodellen vil være tilgjengelig i perioden januar til mai 2016. Norsk pris er ikke klar, men vi kan jo ta utgangspunkt i at A 45 AMG 4Matic i dag starter på 830.500 kroner. Dermed  skal du nok ha en velfylt bankkonto (og sans for småbil som skiller seg ut), hvis du skal ta kontakt med nærmeste forhandler og bestille denne.

Nordmann lever ut drømmen, slik er det å kjøre Formel 1-bil

Folkets nye luksus-favoritt: Les mer om A-klasse her: