Politiet advarer mot glatte veier – mer regn i natt

Glatte veier har ført til flere kollisjoner og utforkjøringer på Øst- og Sørlandet søndag. 

GLATT: Både politiet i Hedmark, Vestoppland og Romerike har bedt folk om å være forsiktige når de er ute på veiene søndag. Arkivfoto:  Gorm Kallestad  / SCANPIX .
GLATT: Både politiet i Hedmark, Vestoppland og Romerike har bedt folk om å være forsiktige når de er ute på veiene søndag. Arkivfoto: Gorm Kallestad / SCANPIX .

Flere politidistrikter har advart bilister mot vanskelige kjøreforhold. Meteorologisk institutt (MET) har sendt ut OBS-varsel om kraftig vind og høy vannstand på Sør- og Østlandet søndag og natt til mandag.

– Det er helt klart vanskelige kjøreforhold, særlig ved fjellovergangene og langs kysten. Særlig Agder-fylkene er utsatt, med dobbelt så høy vannstand som vanlig og kraftig vind, opplyser meteorolog Aurora Stenmark til NTB.

– I morgentimene er temperaturene lavere, noe som fører til at det fryser på bakken, selv om det ikke har regnet. Ofte kan fuktigheten i bakken fryse og gi svært glatte veier, sier Stenmark.

Både politiet i Hedmark, Vestoppland og Romerike har bedt folk om å være forsiktige når de er ute på veiene søndag. Etter flere utforkjøringer på E18 i Telemark, ber politiet folk om utvise forsiktighet.

– Det er meget glatt på veien. Det er meget glatt på ulykkesstedet, opplyser politiet i Telemark på Twitter. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2