Såpeglatte veier førte til trafikkaos – her er regningen

Et overslag fra forsikringsselskapene viser at det trolig kom inn rundt 1.000 skademeldinger etter hålkeføret tirsdag. Det gir skader for omtrent 20 millioner kroner.

GLATTA: Denne bilen ble observert ved Sandvikselva i Sandvika.   FOTO: JOHN POULSSON / TIPS@TV2.NO
GLATTA: Denne bilen ble observert ved Sandvikselva i Sandvika. FOTO: JOHN POULSSON / TIPS@TV2.NO

Sammenlignet med uken før, er antall skader 25 prosent høyere. Informasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige tror mange rett og slett ikke forsto hvor vanskelige kjøreforholdene var før de satte seg i bilen.

– Flere opplyser at de visste at det var glatt, men «ikke så glatt», og her ligger det nok mye. Det er ikke ofte at føret er så ekstremt, sier Rysstad.

Glatte parkeringsplasser, glatte kryss og folk som prøver å kjøre opp en bakke, men ender med å skli ned igjen, er blant gjengangerne på en dag da alt fra personbiler til lastebiler og vogntog gikk av veien, forklarer Rysstad.

Det meste skjedde i Oslo og Drammen og ellers på Østlandet. Så mange skader konsentrert i én region, tyder ifølge informasjonssjefen på at det har vært ekstremt glatt.

– Mange forklarer at det ikke så glatt ut, ingen snø eller synlig is, men at det fort viste seg at det var speilglatt. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2