Ingen bønn – her ble skiltene klippet

Vegvesenet slo til med storkontroll.

Containeren sto på et modulvogntog og var ikke festet bak i det hele tatt. Føreren fikk kjøreforbud og ble anmeldt. Foto: Statens vegvesen.
Containeren sto på et modulvogntog og var ikke festet bak i det hele tatt. Føreren fikk kjøreforbud og ble anmeldt. Foto: Statens vegvesen.

Kontroll av vogntog og tunge kjøretøyer er en av de prioriterte oppgavene til Statens vegvesen, og denne uken slo de til igjen.

Torsdag kveld var det storkontroll i Sarpsborg, der også Utrykningspolitiet og trafikkavsnittet ved Sarpsborg politistasjon var med. Her ble 28 tunge kjøretøyer kontrollert, i tillegg til 285 lette kjøretøyer og to mopeder/MC.

88 mangellapper

Og det ga resultater. Til sammen 16 kjøretøy ble avskiltet, det ble skrevet åtte anmeldelser/rapporter, 37 gebyrer, 11 forenklede forelegg, og 16 kjøreforbud.

Dessuten ble det skrevet hele 88 mangellapper på grunn av tekniske forhold. I tillegg  to rapporter til Arbeidstilsynet

Blant det kontrollørene kom over, var en rødglødende bremseskive foran på en trailer. Det kunne fort blitt dramatisk.

Stoppet vogntoget – her renner spriten ut

Ble avskiltet

Det ble også ilagt kjøreforbud på grunn av for dårlig lastesikring. Et graverende tilfelle i så tilfelle, var en container på et modulvogntog som ikke var forsvarlig sikret.

Containeren var ikke festet bak i det hele tatt. Det fikk konsekvenser, i form av kjøreforbud. Dessuten ble føreren ble anmeldt. Vogntoget hadde heller ikke alt det tekniske i orden, her var det ikke lys bak på hengeren.

Hengeren ble avskiltet, det hører med til historien at ekvipasjen ble stoppet med samme feil for en måneds tid siden.

Statens vegvesen: – Det verste vi har sett!

Se hva som ble stoppet på Svinesund