Christopher kjører så ofte som lommeboken tillater

Denne Forden er en sjelden bil på norske veier.

Sjelden fugl:  En 1970 Ford Torino Brougham er ikke et vanlig syn på norske veier. Foto: Privat.
Sjelden fugl:  En 1970 Ford Torino Brougham er ikke et vanlig syn på norske veier. Foto: Privat.

I spalten "Bilen Min" har Broom.no-leserne mulighet til å fortelle litt om sin egen eller sine egne biler, og litt om sin bilinteresse.

Christoper Skvævelands (28) Ford Torino som du ser på disse bildene er andre generasjon av modellen som ble lansert i 1968, og produsert fram til 1976.

Bilmodellen skal visstnok være oppkalt etter den italienske byen Torino, som på mange måter har samme bilhovedstads-status som Detroit har i USA - eller skal vi si hadde...

Ikke vanlig bil

Ford Torino deler mange av komponentene med Ford Fairlane, men var vel i utgangspunktet tenkt som et mer sporty og eksklusivt supplement til denne.

Som nevnt kom den i annen generasjon allerede etter to år, i 1970. Det var designeren Bill Shenk som stod bak de nye linjene. Som visstnok er inspirert av supersoniske fly.

Ford Torino er ikke noen veldig vanlig bil på våre norske veier, men Christoper bruker sin så mye som lommeboka tillater. La oss håpe at det er en hel del! Som du skjønner er dette en bil som i kjent amerikansk tradisjon kan være ganske så tørst!

Han synes også det er viktig at de litt spesielle bilene er på veien og vises fram og ikke bare står i en garasje. Det er et syn vi definitivt deler med entusiasten fra Sandnes.

Erling (17) endte plutselig opp med TO amerikanere

Bilen:

Merke og modell: 1970 Ford Torino Brougham

Hvor lenge har du eid den? Siden 15. juni  2012

Hva har du gjort med den? Byttet slitedeler i forstilling, montert hijackers bak, konvertert til elektronisk tenning, byttet lysbryter på grunn av vakuumlekasje (styrer lykteflappene).

Liker best med bilen: Karosseri-linjene, grillen med hideaway headlights og V8'ern såklart!

Liker minst med bilen: Dårlig tilgjengelighet på karosserideler og listverk, samt stoff til interiøret.

Beste opplevelse med bilen: Parkerte rånermiljøet i Sandnes ved litt rusing i et parkeringshus etter tur på kino. Den pinlige stillheten (ikke for meg da ...) som fulgte var bare helt magisk!

Framtidsplaner for bilen: Få ordnet noen steinsprang og blører i lakken, samt å få lakkert taket hvitt. Automaten trenger sårt en overhaling etter snart 200.000 kjørte km.

Drømmebil: 1970 Dodge Challenger T/A

Annet: En herlig bil det ikke finnes så mange av, som gjør opplevelsen litt ekstra spesiell. Våger å kalle den en muskelbil, fire dører til tross. Falt for denne modellen etter å ha lest noen reportasjer i amerikanske bilblader.

Denne dukket opp på nettstedet finn.no kort tid etter, og siden prisen var riktig, ble det handel!

Før var egentlig en Dodge Challenger (drømmebilen min i snart 15 år nå) det eneste som var aktuelt, men med hus, bikkje, kone, barn og utdanning og alt det som livet noen ganger tilbyr, er prisen på disse litt utenfor budsjettet akkurat nå. Da er denne en grei erstatting.

Faren min sa en gang de kloke ordene: – Kjøp noe du liker og som du faktisk har råd til å kose deg med og å bruke. Det rådet har jeg fulgt. 

Ford GT70: Bilen ikke engang entusiastene kjenner til

Eieren:

Navn: Christopher Skjæveland

Alder: 28 år.

Bosted: Lura bydel i Sandnes, Rogaland

Litt om meg selv: Snart gift småbarnsfar bosatt i et trivelig hus Lura  i Sandnes. Av yrke er jeg autorisert elektroinstallatør og jobber som faglig ansvarlig i et elektro-firma.

Garasjen er akkurat stor nok til å svelge unna denne bilen, med noe boltreplass på den ene siden.

Prøver å bruke bilen så mye som mulig og så mye som lommeboka tåler. Sesongen er fra fra april til november, eller så lenge veiene er saltfrie. Disse bilene må vises ute i det fri slik at kommende generasjon også får interessen, mener nå jeg!

Ford Fairlane: Christian bodde i verkstedet hele vinteren

Vis fram bilen din:

Har du en bil du vil dele med oss? Billig, dyr, stygg, pen, gammel, ny, liten eller stor, se info her.

Hva synes du om bilen? Noe du vil spørre Christopher om? Bruk kommentarfeltet under!

Kåret til verdens vakreste bil – men denne får du billig