Arne Brimis raske rakfisktallerken

Smak er en subjektiv opplevelse som dannes i hjernen. Nevrolog, Are Brean, forklarer og Arne Brimi lager en smakfull rakfisktallerken.

Smaken sitter hverken i maten du spiser, eller i tungen du smaker den med. Smaken er en subjektiv opplevelse som dannes inne i hjernen, der både lukt, syn, følesans, smak og hørsel brukes for å lage en opplevelse av maten. I et måltid går alle disse sanseopplevelsene opp i en høyere enhet.

Nevrolog, Are Brean, forklarer hva som skjer og Arne Brimi laget en smakfull rakfisktallerken.


Arne Brimis raske rakfisktallerken:

Kok mandelpoteter (se tips)
Skjær rakfiskfilet i biter.
Rens og finsnitt løk.
Del de kokte potetene i skiver, og legg litt smør på hver potetskive.
Anrett alt på tallerken og server med flatbrød.

Tips:

Kok mandelpoteter med skall på.
Legg potetene i kaldt vann.
Dryss på salt.
Kok opp og la småkoke i 5-6 min under lokk.
Trekk kasserollen vekk fra platen og la stå i 15-20 min under lokk, til potetene er kokt.
Hell av kokevannet og damp lett(ikke rist hardt på kasserollen).