Vitne som ga lydopptak til politiet: – Jeg er redd

Mannen som ga politiet lydopptaket der en av de siktede forteller sin historie om Tina Jørgensens skjebne, er sjokkert over at politiet har valgt å løslate alle de fire siktede i den uoppklarte drapssaken.

DREPT: Tina Jørgensen fra Stavanger ble drept natt til 24. september 2000. Drapet er fortsatt uoppklart.
DREPT: Tina Jørgensen fra Stavanger ble drept natt til 24. september 2000. Drapet er fortsatt uoppklart.

Også et annet vitne som hevder at en annen av de siktede har tilstått overfor ham, er sterkt preget av utviklingen i saken.

De to vitnene sier til Stavanger Aftenbladet at de frykter at deres forklaringer i den gjenopptatte etterforskningen kan få betydning for sikkerheten deres.

For tre uker siden ble fire menn siktet for drap eller medvirkning til drap i den 15 år gamle saken. Fredag ble de løslatt, men politiet presiserer at siktelsene opprettholdes.

– Jeg er redd, sier mannen som i avhør fortalte at en 36 år gammel bekjent fra Lyngdal i 2011 tilsto drapet overfor ham.

Politiet ønsker ikke å kommentere om de vil ta kontakt med de to sentrale vitnene fra Lyngdal i forbindelse med løslatelsen.

– Både når det gjelder de siktede og vitner, føler vi at vi har rimelig god kontroll på sikkerhetsmessige spørsmål. Vi har fredag hatt samtaler med de fire siktede om problemstillinger knyttet til løslatelsen.

– Om vi eventuelt blir enige med noen om å iverksette noe spesielt, vil vi ikke kommentere, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø, som leder Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt. (©NTB)