Savnet dykker i Vest-Agder fortsatt ikke funnet

I morgentimene tirsdag startet politiet organisering av strandsøk etter dykkeren som er savnet utenfor Høllen i Søgne i Vest-Agder.

IKKE FUNNET: Mannskaper søker etter den savnede dykkeren i Søgne. FOTO: CHRIS THOMAS ORE JOHANSEN / TV 2
IKKE FUNNET: Mannskaper søker etter den savnede dykkeren i Søgne. FOTO: CHRIS THOMAS ORE JOHANSEN / TV 2

 Hovedredningssentralen i Sør-Norge opplyser til TV 2 i morgentimene at søket fremdeles pågår, men at den savnede dykkeren fremdeles ikke er funnet.

Gjennom hele natt til tirsdag har Sea King-helikopter, flere båter og redningsmannskaper lett etter dykkeren, uten å gjøre funn.

– Søket pågår for fullt. Det vil fortsette gjennom hele natten eller fram til funn, sa vakthavende redningsleder Asbjørn Viste ved HRS Sør-Norge til NTB sent mandag kveld.

– Vi har seks-sju båter pluss helikopter som søker. I tillegg er frivillige på land fordelt på ti lytte- og observasjonsposter, legger han til.

HRS ble varslet om hendelsen klokken 19.25 mandag kveld av noen kamerater som var ute og dykket med den savnede.

– Det er tegn til at han var i flytestilling og godt kledd da han forsvant i strømmen. Så han kan holde seg lenge i vannet. Han hadde tørrdrakt på seg, sier Viste.

Redningslederen forteller videre at mørke og vær skaper utfordringer, men at de fortsetter søket med full styrke.

Politiet i Agder har bedt folk om ikke å dra ut i egne båter for å bistå i redningsaksjonen.

– Nei, vi ønsker ikke for mange i dette området. Vinden øker, og det er fare for bølger i området. Dette vil ikke bedre seg utover kvelden. Vi vil helst ikke måtte hjelpe andre enn det vi er her for, sier Viste, som er enig med politiet. 

NTB/ TV 2