16 døde i oversvømmelser ved den franske Rivieraen

Minst 16 personer har mistet livet i voldsomme oversvømmelser ved den franske Rivieraen.

OVERSVØMT: Dette bildet viser en oversvømt gate i NICE lørdag. FOTO: VALERY HACHE / AFP
OVERSVØMT: Dette bildet viser en oversvømt gate i NICE lørdag. FOTO: VALERY HACHE / AFP

En person er funnet omkommet på en campingplass i feriebyen Antibes. Dermed har nå minst 16 personer mistet livet i oversvømmelsene etter det forrykende uværet som har rammet Sør-Frankrike.

Tre andre av de omkomne druknet da et eldrehjem ble oversvømt etter at elven Brague gikk over sine bredder i nærheten av byen Antibes, som ligger mellom Cannes og Nice.

– Det så ut som en krigssone, sier svenske Anna Olsson om tilstanden i Cannes til Expressen. 

Flyselskapet Norwegian sender et eget fly til Nice for å hente passasjerer som måtte overnatte ufrivillig etter at et Norwegian-fly til København ble innstilt lørdag.

Fem andre har trolig omkommet da de prøvde å parkere bilene sine i ly for uværet, ifølge lokale myndigheter.

Nødetatene opplyser at ytterligere tre personer druknet i bilen sin da de ble stående fast i en tunnel.

Det franske jernbaneselskapet SNCF måtte stanse rundt et dusin tog med hundrevis av passasjerer om bord av hensyn til passasjerenes sikkerhet. 

– Campingplasser står under vann, og to helikoptre sirkler for å sikre publikums sikkerhet. Noen mennesker er fanget på taket av campingvognene sine, sier en talskvinne for brannvesenet til det franske nyhetsbyrået AFP

Druknet i parkeringskjeller

Tre mennesker var tidlig søndag ettermiddag fortsatt savnet.

– Dette er ikke over, sa president Francois Hollande da han besøkte det flomrammede eldrehjemmet i byen Biot og møtte redningsmannskaper i området.

Folk omkom også i Cannes, Golfe-Juan og Mendeliu-la-Napoul, opplyser presidentens kontor. Blant de døde er ofre som ble fanget i en parkeringskjeller.

– Noen biler ble skylt ut i sjøen, sier Cannes' ordfører David Lisnard.

Ifølge meteorologene har det verste uværet nå passert det franske fastlandet. Uværet har nå kurs mot den italienske kysten. 

Mer innhold fra TV 2