Wenche på hummerfiske

Etterpå tilbereder hun den selvfølgelig på herligste vis.

Lake:

  • 10 l vann
  • ½ dl salt pr liter vann
  • 1 flaske lyst øl
  • Rikelig med krondill

Kok opp vann og salt, tilsett øl og krondill og kok opp på nytt.
Legg hummer, med hodet først, i det kokende vannet.
Kok i 12-15 min (avhengig av størrelse, vår hummer veide ca 800g).
Avkjøl i laken.

Tilbehør:
Brød, sitron, majones, aioli/hvitløksmajones.

Eller prøv en av disse sausene:

Hovmestersaus:

  • ½ dl sennep (dijonsennep)
  • ½ dl honning
  • 1–1 ½ dl nøytral olje (for eksempel solsikke)
  • Rikelig med finhakket dill
  • Smak til med 1-2 ts sterk kaffe (espresso)

Rør sammen sennep og honning, spe med olje i en tynn stråle mens det vispes godt.
Rør inn finhakket dill, og smak til med litt sterk kaffe.

Majones med 1 eggeplomme (romtemperert):

  • saft av ½ sitron
  • Ca 1 ½ dl nøytral olje, for eksempel solsikkeolje
  • ½ dl olivenolje
  • ca 1 ss kaldt vann
  • salt og pepper
  • 1 -2 ts dijonsennep, kapers, persille eller dill, gressløk

Pisk sammen eggeplomme, sitronsaft og sennep.
Spe med olje i en tynn stråle, pisk godt hele tiden (oljen må være temperert).
Pisk inn 1 ss kaldt vann og smak til med salt og pepper.
Majones kan også smakes til med finhakket hvitløk og dill, kapers og finhakket dill eller gressløk og eventuelt sennep.

Du kan også bruke ferdigmajones, og smake den til med dijonsennep, sitron og krydder.