USA: – Russerne bombet CIA-trente soldater i Syria 

USA bekrefter at det har vært russiske angrep mot Den frie syriske hær.

RUSSISKE BOMBER: Onsdag bombet russiske jagerfly åtte mål inne i Syria. Her vises et av områdene som ble truffet. Foto: Reuters/Russlands forsvarsdepartement
RUSSISKE BOMBER: Onsdag bombet russiske jagerfly åtte mål inne i Syria. Her vises et av områdene som ble truffet. Foto: Reuters/Russlands forsvarsdepartement

Flere hundre iranske soldater har ankommet Syria, hvor de planlegger å delta i en bakkeoffensiv sammen med Hizbollah-militsen, ifølge libanesiske kilder.

Bakkeoperasjonen i Nord-Syria skal ifølge Reuters' kilder utføres sammen med den syriske hæren og med støtte fra russiske luftangrep.

– Luftangrepene kommer i nærmeste framtid til å bli fulgt av en frammarsj på bakken utført av den syriske hæren og dens allierte, sier en av de libanesiske kildene torsdag.

De ikke navngitte informantene sier målet med operasjonen er å gjenvinne landområder som Syrias president Bashar al-Assad har mistet til opprørere.

– Bombet tolv IS-mål

Iran og Russland er Assads viktigste allierte. Den libanesiske Hizbollah-militsens krigere har sammen med iranske spesialstyrker over lengre tid bistått det syriske regimet i krigen.

Russland startet luftangrep i Syria onsdag. Det første døgnet har russiske militærfly bombet tolv IS-mål, ifølge det russiske forsvarsdepartementet.

Blant annet er en kommandosentral i Hama-området og to våpenlagre ødelagt, heter det fra Moskva torsdag ettermiddag. I tillegg skal en bilbombefabrikk nord for Homs ha blitt tilintetgjort i et russisk luftangrep.

– Angrep USA-støttet opprørsgruppe

Departementets talsmann Igor Konasjenkov opplyser i en TV-sendt uttalelse at russiske kampfly har gjennomført 20 bombetokter. Han fastholder at de kun angriper opprørsstillinger og ikke sivile områder. 

Samtidig sier lederen for det amerikanske Senatets forsvarskomité, John McCain, at russiske luftangrep ble rettet mot en USA-støttet opprørsgruppe i Syria som har fått trening av CIA.

– Jeg kan absolutt bekrefte at det var angrep mot Den frie syriske hær (FSA), som har fått våpen og opplæring av CIA, fordi vi har snakket med folk der, sier McCain til CNN torsdag. 

(©NTB)