Ny vri på lasagnen? Prøv denne, da vel!

Få oppskriftene fra mandagens Fingrene av fatet.

GRØNN VERSJON: Denne lasagnen har i tillegg til villsvinragu fått med seg både ricotta-ost og spinat. Oppskriften finner du nedenfor. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2
GRØNN VERSJON: Denne lasagnen har i tillegg til villsvinragu fått med seg både ricotta-ost og spinat. Oppskriften finner du nedenfor. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2

I mandagens episode av Fingrene av fatet er det lasagne som står på menyen. 

De som i kveld kjemper om seier i matlagingsprogrammet er tidligere friidrettsutøver Ingrid Kristiansen og friidrettutøver Ezinne Okparaebo. De får hjelp av kokkene Daniél Rougé Madsen og Øyvind Hjelle.

Få oppskriftene her.

Daniel & Ingrid Kristiansens lasagne på villsvinragu, spinat og ricotta med kastanjesalat

1 stk Fersk pastaflak 25cmx70cm, porsjonert og kokt i saltet vann

Villsvinragu

  • 400 g villsvinkjøtt, kvernet(kjøttdeig)
  • 3 dl rødvin
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk løk, skrelt, kuttet i terninger
  • 1 stk gulrot, skrelt, kutte i terninger
  • 2 stk stangselleri, vasket, kuttet i terninger
  • 3 fedd hvitløk, skrelt, kuttet fint eller revet
  • 1 kvast timian
  • 2 ss tomatpure
  • 1 bx hermetikk tomater

Forvarm en stekepanne.

Ha i rødvinen i kjøttdeigen. I pannen ha olivenoljen og fres løk, gulrot, stangselleri, timian og hvitløk. Sil kjøttet fra vinen og stek den med grønnsakene. Tilsett tomatpure og hell i vinen. Reduser til halvparten. Ha i de hermetiserte tomatene. Kok ned i 20 minutter.

Spinat- & ricotta-fyll:

  • 2 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, stikk på gaffel
  • 300 g spinat, vasket, rensket for stilk
  • 1 bunt fersk basilikum, grovkuttet
  • ½ bunt merian, grovkuttet
  • 4 ss ricotta

Forvarm en stekepanne.

Varm opp olivenoljen. Ha i spinaten og urtene, rør med hvitløksgaffelen. Etter 1 minutt ha i ricottaen. Smak til med salt. Ha mellom lasagnelagene.

Kastanjesalat:

  • 150 g ruccola
  • 150 g engsyre
  • 80 g kastanjer, hakket
  • 2 bx stemorsblomster gul/lilla
  • 1 ts kastanje honning
  • 1 ss olivenolje
  • ½ stk sitron, presset

Alt blandes. Smakes til med salt og serveres ved siden av lasagne.

Øyvind & Ezinne Okparaebos lasagne med kjøtt

500 gr pastadeig/5 stk lasagneplater:

Koke pastaplatene helt ferdige. Legg de over på en brett med olivenolje og stikk ut 4 ringer. 1 plate legges i bunnen av ringen, deretter kjøttsaus, pasta, hvitsaus, pasta, kjøttsaus, pasta sprøyte hvitsaus på toppen og dryss på sprø knust parmesan.

Kjøttsaus:

  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 stk løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 200 gr kvernet svin
  • 200 gr kvernet okse
  • 100 gr kyllinglever
  • 2 stk kvist timian
  • 1/2 dl hvitvin
  • 4 dl tomatjuice
  • salt
  • 50 gr parmesan
  •  

Varme en stor tykkbunnet panne/kjele. steke løk, hvitløk, kjøttet til det begynner å lukte godt. Hell på hvitvin og kok opp dette. Hell deretter på tomatjucien. Kok dette inn til det tykner. Trekk kjelen/pannen til side og smak til med salt, mye svartpepper og sukker. Sausen skal kokes inn til den blir ganske tykk.

Saus:

  • 50 gr smør
  • 1 stk finhakket sjalottløk og 1 stk finhakket hvitløksfedd
  • 30 mel
  • 3 dl melk
  • 1/2 ts salt
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 klype muskattblomme
  • 25 gr revet parmesan
  • 1 ss sitronsaft

Finhakk sjalottløken og ha den i smøret i kjelen. Frese dette til løken er blank, dryss på melet og malt muskatblomme. Trekk kjelen til side og hell i all melk under vill pisking. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. Når den er kokt opp og blitt tykk trekker du kjelen til side og har i salt, revet parmesan og sitron. Rør inn en eggeplomme.
Hvis vi rekker siler vi sausen og heller 2 dl over i en espumaflaske. Fyll på to patroner og rist flasken godt. Denne skal sprøytes lagvis ned i ringen mellom pastaplate og kjøttsauslag.

Tomatsalat:

  • 200 gr gule/røde/grønne småtomater
  • ¼ stk rødløk
  • 1/4 pt basilikum
  • 4 ss rista pinjekjerner
  • x salt
  • 2 ss olje
  • 1 ss balsamico

Del alle tomatene som forklart med en skarp kniv, som så legges på en tallerken. Legg dette oppå tomatene; finsnitte rødløk, hele blader basilikum, 2 ss ristede pinjekjerner, olivenolje, salt og balsamico. Blande dette forsiktig og dander dette rundt ringen i tallerken. Løft av denne ringen rett før servering.

Sprø topping:

Riv opp parmesan på bakepapir. Sett denne i ovnen i ca 5 minutter på 200 grader. Ta ut og legg osten over på tørkepapir så fettet trekkes ut. Da blir osten enda sprøere. Legges på toppen før servering.

Se Fingrene av fatet mandager til torsdager klokken 19.00 på TV 2.