Se – nå blir bestselgeren ny  

Norges mest solgte bil i sin klasse.

Norges mest solgte ladbare hybrid har fått en oppgradering, den vises på bilutstillingen i Frankfurt akkurat nå.
Norges mest solgte ladbare hybrid har fått en oppgradering, den vises på bilutstillingen i Frankfurt akkurat nå.

Blant kostbare luksusbiler og eksotiske konseptbiler på bilutstillingen i Frankfurt, står det en bil som ikke gjør så veldig mye utav seg – men som like fullt er en svært interessant nyhet for mange.

Mitsubishi viser nemlig en ny og oppgradert utgave av sin Outlander PHEV. Dette er verdens første ladbare hybrid-SUV, og det er en bil som har vært en stor suksess på det norske markedet.

Lagt ned mye jobb

Så langt i år har den klart å holde unna for alle konkurrentene, og er mest solgt i denne klassen her hjemme. 

Nå har den altså fått en facelift, og Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen var kjapp med å komme seg bort på Mitsubishi-standen og ta en titt:

– Det merkes med en gang at Mitsubishi har lagt ned ganske mye jobb her. Bilen har blitt langt mer sportslig og dynamisk å se på. Særlig fronten synes jeg har blitt mye mer vellykket, sier Vegard.

Se hva de har gjort med en av Norges mest solgte biler

Avansert og anonym

– Dagens modell har ikke utmerket seg med det mest utagerende designet..?

– Nei, det er helt riktig. Jeg vil si snarere tvert imot. En avansert bil har sett temmelig anonym ut. Det har den fått endel kritikk for, og det har Mitsubishi tydeligvis også merket seg ettersom de når tar såpass store grep. 

– Bakfra er det fortsatt ganske anonymt, men som sagt: I fronten har det skjedd mye. Den er nok også ganske fargeavhengig, pluss at jeg tror det er viktig å velge litt skikkelige felger, mener Vegard.

Et av de smarteste bilkjøpene du kan gjøre

Alene i klassen

– Hva med interiøret?

– Her har det ikke skjedd like mye. Jeg kjenner igjen mye fra "den gamle", men det har blitt litt høyere materialkvalitet på mange av detaljene. Mitsubishi lover også at de har gjort mye med både støydemping og kjøreegenskaper. Der var det da også helt klart ting å gå på, sier Vegard.

– Mange konkurrenter er på gang, blant annet nye VW Tiguan GTE som vi fikk se i går kveld. Men enn så lenge er Outlander PHEV ganske så alene i sin klasse. Og der tror jeg det er all grunn til å vente at den vil gjøre det bra også framover, mener Vegard. 

Spennende bil for Norge: Les mer om Tiguan GTE her

Spørsmål og svar fra Frankfurt: Her er Brooms livesenter fra utstillingen