To spennende måter å tilberede ørretfileten
Her er oppskriftene på ørretfilet fra TV 2-serien Fingrene av fatet.
I torsdagens Fingerene av fatet på TV 2 skulle kjendisene og kokkene lage matretter av ørret. Her er oppskriftene fra programmet.
Ørretfilet med rogn, agurk, ingefær og wasabimajones – Daniel & Eirik Verås Larsen
- Ørretfilet.
- 1 stk. ørretfilet uten skinn.
- Ingefærsaus.
- 2 ss. soyasaus.
- 1 ss. lime.
- 1 ts. ingefær.
Salat
1 stk. agurk, skrelt.
8 stk. reddik.
1 stk. grønt Granny Smith-eple.
Wasabimajones
2 dl. majones.
Wasabi etter smak og styrke.
Koriander og diverse cress.
Ørrettartar
200 g ørret.
Lime.
Gassbrenner.
- Rensk ørreten for skinn, bein og brunt kjøtt.
- Ta ut loinen (ryggstykket).
- Bland soya, lime og ingefær.
- Skrell og kutt agurk.
- Skrell og kutt reddik.
- Skrell og kutt eple.
- Bland majones og wasabi etter smak.
- Skjær loinen i tynne skiver og legg på skiferplaten. Til tartaren finhakk fisken så fin som mulig ha i lime og salt.
- Pensle litt ingefærsaus på fisken.
- Brenn med skibrenneren.
- Ha på resten av ingefærsausen, vend grønnsakene i olje/lime.
Ørret ‘ceviche’ 2014 – Sebastian & Solveig Gulbrandsen
Ingredienser
- 400 g. ørretfilet.
- 4 lime.
- 4 stk. baby rødløk.
- 1 stk. rød chili.
- 1 pt. koriander.
- 1 stk. hvitløk.
- 1 pk. koriandercress.
- 1 neve kløver eller syre hvis finnes.
- Olivenolje.
- Wontondeig.
- 2 stk. modne avokadoer.
- 1 ss. creme fraishe.
- 6 dråper tabasco.
- 1 stk. rett agurk.
- 1 glass ørretrogn.
- Salt og pepper.
Fremgangsmåte
- Sette over olje til frityr.
- Kutt ørret i terninger, og krydres med litt salt.
- Lage avokadomos.
- Hakke rødløk, chili, koriander, og lage vinaigrette med olivenolje og salt og pepper.
- Fritere wonton.
- Skjære agurk på mandolin.
- Plukke kløver/syre/cress.
- Marinere fisken.
Anrette
- Legg 7 kuber ørret på rett stripe på tallerken.
- Lag en eggeformet kule med avokadomos i midten av stripen.
- Dander vinaigretten pent rundt fisken.
- Brekk opp wontoncrisp og dander den mot avokadomosen.
- Pyntes med kløver/syre/cress.
Artikkelen er oppdatert