To spennende måter å tilberede ørretfileten

Her er oppskriftene på ørretfilet fra TV 2-serien Fingrene av fatet.

FINGRENE AV FATET-OPPSKRIFT: Dette er ørretfileten til Eirik Verås Larsen. Oppskriften ser du nedenfor. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2
FINGRENE AV FATET-OPPSKRIFT: Dette er ørretfileten til Eirik Verås Larsen. Oppskriften ser du nedenfor. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2

I torsdagens Fingerene av fatet på TV 2 skulle kjendisene og kokkene lage matretter av ørret. Her er oppskriftene fra programmet.

Ørretfilet med rogn, agurk, ingefær og wasabimajones – Daniel & Eirik Verås Larsen

  • Ørretfilet.
  • 1 stk. ørretfilet uten skinn.
  • Ingefærsaus.
  • 2 ss. soyasaus.
  • 1 ss. lime.
  • 1 ts. ingefær.

Salat
1 stk. agurk, skrelt.
8 stk. reddik.
1 stk. grønt Granny Smith-eple.

Wasabimajones
2 dl. majones.
Wasabi etter smak og styrke.
Koriander og diverse cress.

Ørrettartar
200 g ørret.
Lime.
Gassbrenner.

  1. Rensk ørreten for skinn, bein og brunt kjøtt.
  2. Ta ut loinen (ryggstykket).
  3. Bland soya, lime og ingefær.
  4. Skrell og kutt agurk.
  5. Skrell og kutt reddik.
  6. Skrell og kutt eple.
  7. Bland majones og wasabi etter smak.
  8. Skjær loinen i tynne skiver og legg på skiferplaten. Til tartaren finhakk fisken så fin som mulig ha i lime og salt.
  9. Pensle litt ingefærsaus på fisken.
  10. Brenn med skibrenneren.
  11. Ha på resten av ingefærsausen, vend grønnsakene i olje/lime.

Ørret ‘ceviche’ 2014 – Sebastian & Solveig Gulbrandsen

 

Ingredienser

  • 400 g. ørretfilet.
  • 4 lime.
  • 4 stk. baby rødløk.
  • 1 stk. rød chili.
  • 1 pt. koriander.
  • 1 stk. hvitløk.
  • 1 pk. koriandercress.
  • 1 neve kløver eller syre hvis finnes.
  • Olivenolje.
  • Wontondeig.
  • 2 stk. modne avokadoer.
  • 1 ss. creme fraishe.
  • 6 dråper tabasco.
  • 1 stk. rett agurk.
  • 1 glass ørretrogn.
  • Salt og pepper.

Fremgangsmåte

  1. Sette over olje til frityr.
  2. Kutt ørret i terninger, og krydres med litt salt.
  3. Lage avokadomos.
  4. Hakke rødløk, chili, koriander, og lage vinaigrette med olivenolje og salt og pepper.
  5. Fritere wonton.
  6. Skjære agurk på mandolin.
  7. Plukke kløver/syre/cress.
  8. Marinere fisken.

Anrette

  • Legg 7 kuber ørret på rett stripe på tallerken.
  • Lag en eggeformet kule med avokadomos i midten av stripen.
  • Dander vinaigretten pent rundt fisken.
  • Brekk opp wontoncrisp og dander den mot avokadomosen.
  • Pyntes med kløver/syre/cress.