Øko-underbukser blir en del av kongens klær

Forsvaret vil styrke miljøprofilen og har bestilt nytt økologisk undertøy til norske soldater.

ØKO-BOKSER: Forsvaret har inngått tre kontrakter for leveranser av feltskjorter, underbukser og BH-er fra firmaer med en økologisk profil. Det er uvisst om bokseren på bildet er økologisk.  FOTO: COLOURBOX / ARKIV
ØKO-BOKSER: Forsvaret har inngått tre kontrakter for leveranser av feltskjorter, underbukser og BH-er fra firmaer med en økologisk profil. Det er uvisst om bokseren på bildet er økologisk. FOTO: COLOURBOX / ARKIV

Foreløpig er det inngått tre kontrakter for leveranser av feltskjorter, underbukser og BH-er fra firmaer med en økologisk profil, skriver VG.

– Vi synes dette er en veldig god sak, og vi har gjort tester som viser at disse underbuksene er gode å ha på seg. Dette har selvfølgelig mye å si for soldater ute i felt, sier Simen Rudi i Forsvarets logistikkorganisasjon. Selv om det nye undertøyet er noe dyrere, er ekstrautgiften overkommelig, mener han.

– Økologiske produkter og større miljøprofil koster naturligvis mer, men det er ikke snakk om mange kroner per enhet.

Soldatenes nye øko-underbukser oppfyller kravene til Svanemerket.

– Da er det for eksempel viktig å minimere utslippene av miljø- og helseskadelige kjemikalier til vann under klesproduksjonen. Vi har et langt og tungt dokument med kriterier som må oppfylles, sier Tormod Lien i Svanemerket til avisen. Han synes det er flott at Forsvaret satser på miljøvennlige klesplagg og håper flere lar seg inspirere. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2