Storhamar tok et langt steg mot avansement

Fortsetter å imponere.

SCORET: Erik De la Rose scoret Storhamars andre mål. ARKIVFOTO: JOHANSEN, CARINA

Genéve (NTB): Storhamar fortsetter å imponere i mesterligaen i ishockey. Lørdag tok laget et langt steg mot avansement til cupspillet med en kruttsterk 3-0-seier borte mot Genéve-Servette.

Det sveitsiske storlaget var soleklar favoritt foran kampen mot hedmarkingene, men i stedet fortsatte Storhamar spillet som ga 2-1-seier mot Sparta Praha fredag.

Etter 13 minutters spill av første periode sendte Hampus Gustafsson gjestene i ledelsen mot spillets gang. I midtperioden økte så Storhamar til 2-0 i overtallsspill. Erik De la Rose styrte pucken inn i nettet etter forarbeid av Alexander Reichenberg og Christian Bull. Hjemmefansen i Genève trodde knapt det de så.

Verre skulle det imidlertid bli sett med sveitsiske øyne. Med drøye fire minutter igjen å spille av tredje periode økte nemlig Jacob Berglund ledelsen til 3-0 og punkterte kampen.

Dermed kunne Storhamar-spillere omringe målvakten Robert Hestmann, som leverte en meget god kamp. Mot Sparta Praha fredag var det svenske Oskar Östlund som stengte målet. Liten tvil om at Storhamar har to sterke burvoktere om dagen. Det norske laget tapte skuddstatistikken 20-31.

Lørdagens sterke seier betyr at Storhamar nå har seks poeng og topper mesterligaens gruppe M. Laget har én kamp igjen å spille. Blir det poeng der, er plassen i cupspillet sikret. Samtidig kan det også bli avansement ved tap, avhengig av hvordan den avsluttende kampen mellom Servette og Sparta Praha ender.