Eggedosis -den glemte desserten

Wenche slår et slag for den glemte eggedosisen, og viser både gamle og nye måter å bruke den på!

Eggedosis, så enkelt og så godt!

Beregn 1 egg og 1 ss sukker per person.
Pisk lenge og godt i en ren arbeidsbolle, pisk gjerne i 20 min.
Server i høye glass med stett.

Server for eksempel med/til:

  • friske bær
  • revet sjokolade og/eller sjokomelkepulver
  • krydderstekte, lett avkjølte plommer eller epler

Krydderstekte plommer

Slik gjør du:

Del plommer i to eller fire, ta ut steinen.
Surr i panne med litt smeltet smør, eventuelt med litt søt dessert vin eller eplemost.
Tilsett splittet vaniljestang, hel anis, hel kanel og kardemommefrø.
La alt surre i pannen et par min., trekk panne til side og avkjøl.
Kryddersmaken fordeler seg i plommene.
Server med eggedosis, eventuelt blandet med litt pisket krem eller vaniljekesam.