Pappaen til drepte Alison: – Veksler mellom å gråte og nekte for at det er sant

Gjerningsmannens leilighet ble ransaket. Familien hans sier de er knust. 

BLE SKUTT: Den drepte reporteren Alison Parker på jobb for tv-stasjonen WDBJ. Foto: WDBJ-TV / AP)
BLE SKUTT: Den drepte reporteren Alison Parker på jobb for tv-stasjonen WDBJ. Foto: WDBJ-TV / AP)

Vester Flanagan (41) døde etter at han tilsynelatende skjøt seg selv under en politijakt onsdag.

Noen timer tidligere hadde han skutt og drept to tidligere kolleger, journalisten Alison Parker (24) og kameramannen Adam Ward (27) under en direktesending på tv-kanalen WDBJ7.

Natt til torsdag (norsk tid) ble Flanagans leilighet i Roanoke i delstaten Virginia ransaket av politi, melder nyhetsbyrået AP. 

Flanagans familie kondolerer

I en uttalelse sier familien til den antatte tv-drapsmannen at de er knust over skytetragedien.

– Det er med tunge hjerter og stor tristhet at vi gir våre kondolanser til de etterlatte. Våre tanker og bønner er med de dreptes familier, og deres kolleger ved tv-stasjonen, sier familien i en pressemelding, skriver NBC News. 

Ifølge AP har området utenfor tv-stasjonen hvor de to ofrene jobbet blitt oversvømt av blomster og kondolanser etter tragedien. President Barack Obama har tilbydd sine kondolanser, og sier hans «hjerte blir knust hver gang» slike skyteepisoder finner sted.

Alisons pappa: – Familien er «nummen»

Faren til den drepte reporteren Alison Parker (24) sier familien er «nummen» etter å ha fått vite om tragedien. 

– Jeg går fra sjokk til å nekte for at det er sant, før jeg innser realitetene igjen og begynner å strigråte, sier pappa Andy Parker, ifølge AP.

Han sier han var meget stolt over datterens journalistkarriere, og at han så alle reportasjene hun lagde. 

Sendte manifest

Drapsmannen Flanagan, som gikk under navnet Bryce Williams i jobben som journalist, tegnet et urovekkende bilde av seg selv i Twitter-meldinger og et «manifest» sendt til ABC News før og etter drapene.

På mannens Twitter-konto ble det dessuten publisert en grufull video som viste selve skytingen få timer etter drapene. Den 41 år gamle afroamerikaneren fra California hevdet han var blitt behandlet dypt urettferdig gjennom karrieren og sa han ville hevne rasediskriminering.

En bruker ved navn Bryce Williams anklaget i Twitter-meldinger den nå drepte Allison Parker for «rasistiske kommentarer» og hevdet at Adam Ward hadde klaget ham inn til HR-avdelingen da Flanagan jobbet i WDBJ7.

Kirkemassakren en utløsende faktor 

I en 23 sider lang faks sendt til ABC News to timer etter skytingen, oppga Flanagan massakren i Charleston som dråpen som fikk begeret til å flyte over.

Ni afroamerikanere ble drept da en hvit rasist åpnet ild i en kirke i delstaten South Carolina tidligere i år. «Men sinnet mitt har bygget seg opp jevnt og trutt», heter det videre i det såkalte manifestet som 41-åringen hadde titulert «Selvmordsbrev til venner og familie».

(TV 2 / NTB)